Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Se video: President Joe Biden kallade Fox-reporter för "dum skitstövel"

President Joe Biden kallar en reporter "dum skitstövel" - Spela upp på Arenan

USA:s president Joe Biden tappade tålamodet under en träff i Vita huset på måndag kväll. I ett videoklipp hör man hur han muttrar nedlåtande kommentarer till en reporter efter att ha fått en fråga om inflation.

När mötet är slut och reportrarna skyfflas ut försöker Fox-reportern Peter Doocy få in en sista fråga. Han frågar om Biden tror att inflationen blir en politisk börda i mellanårsvalet.

Nä, det är en stor tillgång … vilken dum skitstövel (“stupid son of a bitch”), säger Biden då, till synes inte medveten om att svaret snappas upp av en mikrofon.

Biden bad om ursäkt

Reportern Doocy skojade bort händelsen i Fox News sändning senare på kvällen. Han berättade att president Biden hade ringt och bett om ursäkt för sitt uttalande kort efter att mötet avslutats.

Han lär ska ha sagt att det inte var något personligt.

Inte första gången Biden fräser till

Enligt amerikanska CNN har Biden verkat allt mer frustrerad när han svarat på journalisternas frågor de senaste dagarna.

När en reporter från Fox News för några dagar sedan ställde frågan varför Biden väntar på att Rysslands president Putin ska ta det första steget i fråga om Ukraina, hördes Biden muttra:

– Vilken dum fråga.