Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kevin Lankinen skadade handen – blir borta från NHL-matcher i 2–3 veckor

Från 2022
Kevin Lankinen.
Bildtext Kevin Lankinen missar 2-3 veckor av grundserien.
Bild: Jerome Miron/USA TODAY Sports/All Over Press

Chicago Blackhawks-målvakten Kevin Lankinen har skadat handen och tvingas till en paus från NHL-matcher i 2–3 veckor. Lankinen skadade handen under veckoslutets match mellan Chicago och Minnesota.

Lankinen gjorde under veckoslutet en fin match mot Wild där han stod för 40 räddningar. Efter det har ändå Chicago kallat in Arvid Söderblom från Rockford till Blackhawks som ersättare för Lankinen.

Under den här säsongen har Lankinen spelat 13 matcher med 88,9 som räddningsprocent. Under hela NHL-karriären har han spelat 48 matcher med 90,5 som räddningsprocent.

Chicagos tränare Derek King förstod inte genast efter matchen att Lankinen tvingas till en längre paus.

– Jag försöker fortfarande förstå i vilket skede skadan uppkom, och varför han inte klagade på handen. Det var bara något han handskades med och kämpade sig igenom.

– Efter matchen medan jag gratulerade honom kom läkaren plötsligt in och sade att Lankinen uteblir från matcherna i några veckor, berättade King.

Skadan kommer väldigt olämpligt för Lankinen vars statistik inte varit så bra denna säsong. Wild-matchen gav löften om att han är tillbaka i toppform, men nu kommer det att ta tid igen att spela åt sig en större målvaktsroll i laget.

Åtminstone under de närmaste veckorna är det alltså Arvid Söderblom som är Chicagos andre målvakt bakom Marc-Andre Fleury.