Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Snö och kyla håller Turkiet, Grekland och Syrien i sitt grepp – se video från snökaoset

Snöfall i Turkiet och Grekland har lett till kaos - Spela upp på Arenan

Delar av Turkiet, Syrien och Grekland har drabbats av en ovanligt häftig vinterstorm som på många håll har orsakat trafikkaos och elavbrott.

Tusentals bilar har fastnat i snön längs motorlederna utanför och i Istanbul. Räddningsmanskap har delat ut filtar till folk som sitter fast i sina bilar.

Istanbuls nya flygplats, som är en av de livligaste i Europa, stängde temporärt tidigare i veckan, vilket utlöste protester bland strandsatta passagerare. Mångmiljonstaden har också förbjudit all privat motortrafik.

Snöovädret drar nu österut men i Greklands huvudstad Aten måste armén i början av veckan rycka ut för att bistå bilförare som har fastnat i snön. Många förare i Aten övergav sina bilar på vägar på grund av snön.

Det har också varit extremt kallt i Grekland – på vissa håll har kvicksilvret sjunkit till minus 14 grader. Också en del grekiska öar i Egeiska havet har fått ett vitt snötäcke.

Bilder från Syrien visar ett liknande läge. Många invånare bor i tält, skjul och fallfärdiga bostäder och har tvingas frysa. Det är särskilt barnen som lider, påpekar svenska Röda Korset.

På videon härnedan kan du se hur den krigshärjade, antika staden Aleppo i norra Syrien drabbades av häftigt snöfall i går.

Staden Aleppo i norra Syrien inbäddad i snö - Spela upp på Arenan