Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Landslagssugen Simon Skrabb till Kalmar: "Att dra långt söderut eller österut var inget alternativ"

Simon Skrabb, Brescia
Bildtext Simon Skrabb spelade tio matcher i Serie A.
Bild: AOP

Fotbollsspelaren Simon Skrabb har hittat en ny klubb. Allsvenska Kalmar meddelar på sin webbplats att parterna är överens om ett pinfärskt treårskontrakt.

I höstas revs Skrabbs kontrakt med italienska Brescia och sedan dess har han tränat med Jaro i Finland. Skrabb ska snart bli pappa för första gången och det spelade in i klubbvalet.

– Att dra långt söderut eller österut var inget alternativ. Helheten med tanke på familj och barn var vägledande, säger den 27-årige Skrabb på Kalmars webbplats.

Kalmars sportchef Jörgen Petersson är nöjd med sin värvning.

– Vi får en spelare med bra speluppfattning, en spelare som är väldigt duktig i kombinationsspelet, och som kan spela i alla offensiva roller. Vi ser honom främst som en spelare som utgår från höger sida men som även kan användas centralt.

Simon Skrabbs klubbhistoria

2019–21 Brescia (Italien)
2017–19 IFK Norrköping (Sverige)
2016 Gefle (Sverige)
2014–15 Åtvidaberg (Sverige)
2011–13 Jaro (Finland)

Skrabb har dragits med en knäskada och senast spelat fotboll i mars. Han har senast varit med i landslaget för över två år sedan, i november 2019.

– Det var covid, lockdown, en skada, riktigt taskig tajming med tanke på EM. Jag spelade kvalet, var med på varje samling, men missade slutprodukten. Klart det var surt.

– Fungerar det i Kalmar och jag får igång poängproduktionen så är målet att ta mig tillbaka, säger Skrabb i klubbens nyhetsartikel.

Allsvenskan kör i gång i börjar av april. Förra året slutade Kalmar sexa och i förhandsspekulationerna tippas laget gå mot en placering i mitten av tabellen.