Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Patienterna på akutavdelningen vid Pargas hälsocentral har testats för covid-19 – inga nya fall efter tisdagen

Ingången till hälsovårdscentralen i Pargas.
Bildtext Akutavdelningen vid Pargas hälsocentral är stängd på grund av att coronavirusfall konstaterats på avdelningen. Arkivbild.
Bild: Yle/Johanna Ventus

Pargas hälsocentral rekommenderar att man undviker besök till akutavdelningen. Stadens social- och hälsovårdsdirektör bedömer att rekommendationen gäller i åtminstone två veckor.

Två fall av sjukdomen covid-19 har konstaterats på akutavdelningen vid Pargas hälsocentral. Båda smittade är patienter som togs in på avdelningen i tisdags, säger Pargas social- och hälsovårdsdirektör Miia Lindström.

– De togs in på avdelningen av andra orsaker och testades för covid-19.

Enligt Lindström är det inte ovanligt att patienter som kommer till akutavdelningen testas för covid-19 även om de inte har sjukdomssymtom.

På onsdagseftermiddagen hade enligt Lindström inga fler fall av covid-19 konstaterats på akutavdelningen vid Pargas hälsocentral. Akutavdelningen har 20 platser och enligt Lindström är den full. Alla patienter på avdelningen har nu testats för covid-19.

Patienter kan styras till andra avdelningar

Pargas hälsocentral rekommenderar att man undviker besök till akutavdelningen tills vidare. Miia Lindström bedömer att rekommendationen kommer att vara i kraft i åtminstone 14 dagar.

– Men om man vill besöka en anhörig som är allvarligt sjuk eller som är i livets slutskede ordnar vi det. I sådana fall önskar vi att man tar kontakt med akutavdelningen i förväg.

Medan akutavdelningen är stängd vårdas patienter som behöver avdelningsvård på andra avdelningar, säger Lindström.