Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Också Hangö slutar med karantänsbeslut – allt fler coronafall i Västnyland

Från 2022
En person går mot ingången till en hälsocentral.
Bildtext Hangö hälsocentral.
Bild: Malin Valtonen / Yle

Coronafallen ökar i Hangö och smittspårningen är överbelastad. Därför kan inte alla smittkedjor utredas. Ansvaret för att begränsa spridningen faller allt mer på enskilda Hangöbors axlar.

Smittspårningen i Hangö är överbelastad, och alla smittkedjor kan inte utredas. Därför fokuserar staden nu på att utreda smittkedjor på hälso- och sjukvårdsvårdenheter, vårdinrättningar och boendeenheter för riskgrupper.

Isolerings- och karantänsbeslut görs bara i undantagsfall. Hangö stads nya coronapraxis gäller från och med torsdag 27.1.

Staden betonar att ansvaret för att begränsa smittspridningen nu ligger på alla invånare. Anvisningar för hur invånare ska göra finns på stadens webbplats.

Många nya coronafall i Västnyland denna vecka

Under de två senaste veckorna har 138 nya coronafall konstaterats i Hangö.

På torsdagen registrerades bara ett nytt smittfall i Hangö. Men på onsdagen registrerades 21 nya fall, på tisdagen 12 och på måndagen 23 nya fall av coronasmitta i Hangö.

Också i de andra västnyländska kommunerna har coronafallen ökat stadigt denna vecka. I Raseborg registrerades 30 nya fall på torsdag, 75 nya fall på onsdag och 56 fall på tisdag.

På torsdagen registrerades 8 nya fall i Ingå, 51 i Lojo och 7 i Sjundeå.

Eftersom många testar sig med hemtest registreras inte alla coronafall.