Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Arizona Coyotes uppges planera flytt till arena som tar 5000 åskådare – NHL kan ge sitt godkännande: "Beror på omständigheterna"

Från 2022
Arizona-spelare jublar efter ett mål.
Bild: Joe Camporeale-USA TODAY Sports

NHL-klubben Arizona Coyotes förhandlar om en hemmaborg för de kommande säsongerna – och den kan bli i minsta laget. Just nu pekar det mot en flytt till en arena som endast tar 5000 åskådare.

Dagens NHL-arenor har en publikkapacitet på mellan 15 000 och 21 000 åskådare, men nästa säsong kan det spelas NHL-ishockey i en betydligt mindre arena.

Arizona Coyotes tvingas lämna sin nuvarande arena då hyresavtalet löper ut efter säsongen och nu sneglar man mot en hemmaborg som bara tar 5000 åskådare, rapporterar PHNX Sports.

Det rör sig om Arizona State Universitys nya arena som ska stå klar i höst. Tanken är att man ska spela där i tre till fyra säsonger medan Coyotes nya arena förhoppningsvis byggs i staden Tempe utanför Phoenix.

– Vi har krav på arenorna, men vi måste förhålla oss till hela situationen på ett sätt som kan bidra till att klubben får en lyckad flytt till en ny arena. Det kan finnas regler som måste lättas för att tillgodose det som är nödvändigt, säger NHL:s vice kommissionär Bill Daly.

Enligt Daly kan man ge grönt ljus för en tillfällig flytt till en så pass liten arena som nu planeras.

– Det beror på omständigheterna men jag skulle inte utesluta det, säger han.

Bettman vill se klubben i Arizona

NHL och spelarfacket ska ha inlett diskussioner om Coyotes planer för nästa säsong.

– Helst ska alla frågor vara lösta i god tid före nästa säsong, säger en talesperson från spelarfacket.

Arizona Coyotes gör en usel säsong och har det tredje sämsta publiksnittet i ligan. Laget snittar 11 575 åskådare i en arena som tar 17 000.

Det har flera gånger förekommit rykten om att klubben skulle flytta bort från Arizona, och så sent som i december gick NHL-bossen Gary Bettman ut och förnekade det.

Förra månaden sa Bettman också att man kommer att lösa arenafrågan både på kort och lång sikt.

– Vi kommer att lösa det. Jag är inte bekymrad. Det finns alternativ som fungerar, sa Bettman i samband med NHL-chefernas möte.

Diskussion om artikeln