Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Positiva signaler en vecka före OS – Ilkka Herola visade gryende form i comebacken

Från 2022
Uppdaterad 28.01.2022 17:16.
Ilkka Herola kiri seitsemänneksi Seefeldin triplan ensimmäisessä osakilpailussa - Spela upp på Arenan

Den första av tre tävlingar i Seefeld visade att Ilkka Herola är tillbaka på allvar. Finländaren har inte tappat skidformen under de senaste veckorna – han klättrade sju placeringar i dagens lopp.

Ilkka Herola har inte tävlat i världscupen sedan mitten på december eftersom han testade positivt för covid-19 efter årsskiftet. Han missade ett antal tävlingar men kunde efter en lång väntan göra comeback till OS-genrepet i Seefeld.

I den första av veckoslutets tre tävlingar gick inte backmomentet att genomföra på grunda av hård vind, och i stället tog man i bruk resultatet från torsdagens reservtävling.

Det gjorde att Herola startade som 14:e åkare i skidmomenten. Han gick ut i spåret nästan två minuter efter ledande Jarl Magnus Riiber men hade bara drygt 50 sekunder upp till pallen.

Mot Riiber fanns det inget att göra de övriga åkarna. Norrmannen tog karriärens 44:e seger i överlägsen stil.

Bakom Riiber var det en grupp på fyra åkare som gjorde upp om de två sista pallplaceringarna. Herola försökte jaga i kapp den här gruppen men då skidmomentet bara var 7,5 kilometer hann han inte fram.

Herola klättrade till en slutlig sjunde plats. Han förlorade en spurtstrid om sjätteplatsen mot Eric Frenzel. Vinzenz Geiger slutade tvåa i tävlingen och Johannes Lamparter trea.

Det blev även världscuppoäng för Perttu Reponen. Han klättrade tre placeringar i skidmomentet och gick i mål på 22:a plats.

Resultat:

1. Jarl Magnus Riiber NOR 19.03,8
2. Vinzenz Geiger GER +25,4
3. Johannes Lamparter AUT +30,9
4. Terence Weber GER +43,7
5. Kristjan Ilves EST +48,4
6. Eric Frenzel GER +1.08,3
7. Ilkka Herola FIN +1.08,7
-------------------
22. Perttu Reponen FIN +2.18,7
38. Jesse Pääkkönen FIN +2.57,7
47. Otto Niittykoski FIN +3.49,8

Diskussion om artikeln