Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ekenäs IF värvar fransk mittfältsspelare – kommer närmast från skotska Dundee FC

Från 2022
Porträttbild på Mayindou Karl Madianga.
Bildtext EIF:S nyaste förstärkning Mayindou Karl Madianga ska spela mot Kotkalaget KTP på lördag (29.1).
Bild: Patric Westerlund / Yle

Franska mittfältsspelaren Mayindou Karl Madianga är spelklar för Ekenäs IF:s lag i fotbollsettan. Madianga har inte spelat för någon klubb på ett par säsonger, men säger sig vara redo för spel med Ekenäslaget.

Ekenäs IF:s sportchef Peter Haglund har skrivit kontrakt med franska mittfältsbjässen Mayindou Karl Madianga. Han är född i Le Mans i Frankrike. Madianga är 172 centimeter och väger drygt 90 kilo. 27-åringen har senast spelat för Dundee FC i Skottland säsongen 2018-19.

”Jag vet ingenting om finländsk fotboll och nästan ännu mindre om klubben EIF. En helt främmande plats och klubb för mig”, säger Madianga i ett pressmeddelande från Ekenäs IF.

Han har trots allt en rätt diger meritlista. Först i Le Mans II, AS Saint Etienne II och så en sväng till Bulgarien och Lokomotiv GO innan det blev ett tiotal matcher i Skottland.

Under de två senaste åren har han inte spelat någonstans.

”De två senaste åren har jag haft lite problem med min agent. Därför har jag inte haft någon klubb.”

"Hård i närkamperna"

Sportchefen Peter Haglund är nöjd.

”Han är exakt den mittfältsspelare vi har letat efter. Han är hård i närkamperna och säker när han har bollen. Vi hoppas att han blir just den ledare som vi behöver på mittfältet”, säger Haglund.

Han kommer att spelar i träningsmatchen mot Kotkalaget KTP på lördag (29.1). Matchen spelas i Grankulla utan publik. KTP spelade i högsta serien i fjol, men degraderades och spelar den här säsongen i samma serie som EIF.

”Jag är till tusen procent redo för spel. Träningarna har börjat och jag vet också Ettans cup börjar om en vecka. Det känns riktigt bra”, säger Madianga.

18 spelare i truppen

Han har givetvis svårt att säga någonting om förväntningarna inför säsongen. Men han säger att han är i Ekenäs och EIF för att njuta av matcher och av att spela fotboll.

”Det är i det stora hela min plan”, säger Madianga.

Ekenäslaget har för tillfället 18 kontraktspelare i sin trupp. Laget spelar sin första tävlingsmatch lördagen den 5.2 då Ettans cup kör i gång. EIF möter då division 1-nykomlingen Pargas IF.