Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Klæbo lämnade träningslägret ensam i privatflyg efter turbulenta dagar: "För tidigt att tro att faran är över"

Uppdaterad 28.01.2022 19:43.
Johannes Høsflot Klæbo höjer pekfingret mot skyn.
Bildtext Johannes Høsflot Klæbo.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Johannes Høsflot Klæbo släpptes ur karantänen på fredagen och då återvände han direkt till Norge. Klæbos huvudsponsor såg till att skidstjärnan ensam kunde resa till Oslo.

Det har varit många rubriker kring det norska skidlandslaget de senaste dagarna. Tre åkare och en tränare har smittats av coronaviruset, och det har varit ett allmänt kaos runt landslagets träningsläger i Italien.

På fredagen släpptes storstjärnan Johannes Høsflot Klæbo ur karantänen och han ödslade ingen tid i Italien. Klæbos huvudsponsor ordnade fram ett privatplan så att han kunde återvända till Norge.

Klæbo reste ensam till Norge där han nu kommer att stanna tills på måndag då han ska resa med en del av den norska OS-truppen till Peking.

– Landslagsledningen rekommenderade att bara en åkare flög med i det lilla planet. Resten av herråkarna kommer imorgon. Det bästa hade varit om alla kunde ha rest i ett större flygplan men det gick inte, säger Klæbos pappa och manager Haakon Klæbo enligt NRK.

"Bara att hålla tummarna"

Enligt Johannes Høsflot Klæbo har det varit några turbulenta dagar i Seiser Alm.

– Det saknas inte spänning i vardagen. Det är nog fel att säga att man har det under kontroll nu, för det har vi inte. Det var inte så här vi ville ha det men vi i skidlandslaget står enade, säger Klæbo.

Klæbo testade negativt på torsdagen men han väntar fortfarande på svar på det PCR-test som togs på fredagsmorgonen.

– Det är för tidigt att tro att faran är över. Det ska testas varje dag och sedan är det bara att hålla tummarna. Vi har inga garantier för att det ska gå bra men vi gör vårt bästa, säger han.