Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Herola klättrade igen sju placeringar under skidmomentet – slut på fina sviten för Riiber som blev bakom finländaren

Från 2022
Ilkka Herola under backmomentet i världscupdeltävlingen i Seefeld.
Bildtext Ilkka Herola gör sina första tävlingar under veckoslutet i Seefeld efter coronasmittan i början av året.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Ilkka Herola lyckades igen klättra i resultatlistan och precis som på fredag plockade han sju placeringar och slutade i dag på åttonde plats. Samtidigt lämnade han Jarl Magnus Riiber som bara var tia bakom sig.

På fredagen klättrade Ilkka Herola sju placeringar under skidmomentet och visade att formen sitter i efter coronasmittan tidigare i år.

På lördagen visade det sig att det skulle bli 10 intressanta kilometer i spåret i Seefeld efter backmomentet. Vindarna ställde till det och till slut var det Kristjan Ilves från Estland som fick gå ut som första man i skidmomentet.

Jarl Magnus Riiber hoppade sist och hade problem. Till slut var han 13:e efter backmomentet och fick starta ut 1 minut och 10 sekunder efter Ilves. Herola startade bara tolv sekunder senare då han var 15:e efter backmomentet.

I spåret lyckades Herola sedan lämna norrmannen bakom sig. Herola fick inte fast tätgruppen i spåret men klättrade sju placeringar och slutade på en åttonde plats. Jarl Magnus Riiber som vunnit alla åtta tävlingar han deltagit i före i dag slutade på en tionde plats. Riiber förlorade till slut drygt tio sekunder mot finländaren.

Johannes Lamparter och Vinzenz Geiger gjorde till slut upp om segern. Tysken Geiger vann kampen på slutet och var till slut knappa två sekunder snabbare än österrikaren. Norges Jørgen Graabak var trea.

Av de andra finländarna var det bara Jesse Pääkkönen som tog sig i mål. Både Perttu Reponen och Otto Niittykoski avbröt. Pääkkönen var 44:e man i mål.

Resultat, världscupen i nordisk kombination:

1. Vinzenz Geiger, GER, 24.49,3

2. Johannes Lamparter, AUT, + 1,7

3. Jørgen Graabak, NOR + 4,2

4. Eric Frenzel, GER + 11,1

5. Terence Weber, GER + 22,6

6. Julian Schmid, GER + 22,9

7. Martin Fritz, AUT, + 25,8

8. Ilkka Herola, FIN, + 1.06,9

9 Franz-Josef Rehrl, AUT, +1.11,5

10. Jarl Magnus Riiber, NOR +1.18,9

44. Jesse Pääkkönen, FIN, +4.30,8

Diskussion om artikeln