Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Berusad knivförsäljare i Riihimäki bjöds på mat – stal sedan pizzerians bil

Från 2022
Bildsättningsbild av polis från sidan mot vintrig bakgrund.
Bildtext Polisen misstänker en man i fyrtioårsåldern för bland annat bruksstöld av motordrivet fortskaffningsmedel.
Bild: Ronnie Holmberg / Yle

Pizzabudet gick in för att hämta en leverans och under tiden försvann bilen. Polisen kunde koppla den misstänkta biltjuven till en knivstöld i en närliggande affär och identifierade mannen.

I ett pressmeddelande berättar polisen att de på lördagskvällen fick larm om att någon hade stulit en pizzerias bil i centrum av Riihimäki i Egentliga Tavastland.

Polispartullen fick veta att en berusad man tidigare hade kommit in i pizzerian och försökt sälja knivar. Personalen gick inte med på affären, men bjöd i stället på mat. Efter en stund gick mannen ut på bakgården.

Samtidigt hade restaurangens pizzabud kommit för att hämta en leverans och lämnat bilen på bakgården. När hen kom ut igen var bilen borta.

Restaurangpersonalen beskrev knivförsäljaren för polisen och det visade sig vara samma person som lite tidigare hade stulit knivar i en närliggande affär.

Polispatrullen fick uppgifter om mannens identitet och skapade sig en uppfattning om var mannen kunde befinna sig. Polisen hittade honom i en lägenhet i närheten och hittade också bilen utanför.

Mannen misstänks för bruksstöld av motordrivet fortskaffningsmedel, förande av fortskaffningsmedel utan behörighet och snatteri.