Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Karriären fortsätter i Premier League – Christian Eriksen ska spela för Brentford: "Kan göra ett stort avtryck"

Uppdaterad 31.01.2022 11:14.
Christian Eriksen med bollen.
Bildtext Eriksen har inte spelat en match på sju månader.
Bild: /All Over Press

En flytt till Premier League har varit på lut för Christian Eriksen och nu är det bekräftat. Han kommer att spela för Brentford under våren. Vi har tagit chansen att få in en världsklasspelare, säger tränaren Thomas Frank.

För en knapp månad sedan berättade Christian Eriksen att han vill återvända till toppfotbollen. På grund av reglerna angående hjärtstartare i Serie A var han tvungen att bryta kontraktet med Inter, men nu har han hittat en ny klubb.

Rykten har tidigare placerat dansken i Brentford och så blir det. Eriksen har tecknat ett kontrakt för resten av säsongen med Premier League-klubben.

– Vi har tagit chansen att få in en världsklasspelare till Brentford. Han har inte tränat med något lag på sju månader men gjort mycket på egen hand. Han är i form men nu gäller et att få honom i matchform och jag ser fram emot att se honom tillsammans med våra spelare och stab.

– Då Christian är som bäst kan han styra matcher, han kan hitta rätt passningar och är alltid ett hot framför mål. Han hittar alltid lösningar och kommer att bidra med mycket erfarenhet, säger Brentfords tränare Thomas Frank på klubbens webbplats.

Stora förhoppningar

Eriksens kontrakt kan också få konsekvenser för Marcus Forss. Finländaren har fått lite speltid i Brentford den här säsongen och enligt uppgifter i England kan han bli utlånad till Hull i Championship.

Christian Eriksen spelade senast i Premier League mellan 2013 och 2020. För Tottenham gjorde han 51 ligamål på 226 matcher.

– Vi är säkra på att han kan göra ett stort avtryck på klubben och Premier League från och med nu och till slutet av säsongen, säger sportchefen Phil Giles.

Enligt Brentford kommer Eriksen att ansluta till sin nya klubb inom några dagar. Han kommer ändå inte att träna med Brentford den här veckan.

Eriksen är därmed inte aktuell för spel i FA-cupen mot Everton på lördag. Brentfords nästa match i Premier League är mot Manchester City den 9 februari.

Diskussion om artikeln