Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tappert Finland utslaget i futsal-EM – uddamålsförlust mot Portugal i kvartsfinal

Från 2022
Uppdaterad 31.01.2022 21:30.
Miika Hosio firar ett mål.
Bildtext Miika Hosio gjorde Finlands första mål.
Bild: Hollandse Hoogte/Shutterstock/All Over Press

Finlands futsalherrar slog ur underläge men bjöd upp till dans mot Portugals världsstjärnor. Finland kvitterade till 1–1 och 2–2 men hade inget svar på Portugals 3–2-segermål.

Den regerande Europa- och världsmästaren Portugal gick in i EM-kvartsfinalmötet mot Finland som klar favorit. På resultattavlan följdes lagen ändå länge åt.

Portugal tog ledningen med både 1–0 och 2–1, men Finland lyckades kvittera. Blåvita målskyttar: Miika Hosio och Panu Autio.

Miika Hosio kvitterar till 1–1 - Spela upp på Arenan

Portugal tog ledningen en tredje gång med tio minuter kvar och det hade Finland inte längre svar på. På slutet jagade Finland en kvittering, men hade svårt att rada upp riktigt farliga chanser, och därmed skrevs rödtröjornas segersiffror 3–2.

– Det är svårt att komma på något att säga. Det är surt att vi inte fick in någon kvittering på slutet, men livet fortsätter, säger Hosio i tv-intervjun efter matchen.

– Som väntat blev det en fartfylld match. Vi mötte ett rörligt lag och fick jaga boll en del. Men vi gjorde det svårt för dem.

Panu Autio kvitterar till 2–2 - Spela upp på Arenan

Portugal har spelat 31 matcher utan förlust och kammade senast noll i VM 2016. För Finland var EM-turneringen det första mästerskapet någonsin.

I fredagens semifinal ställs Portugal mot vinnaren i kvartsfinalen Spanien–Slovakien.

Autio slutar

Lagkaptenen Panu Autio berättade i tv-intervjun efter matchen att han tackar för sig.

– Det här var den sista valsen, säger den 36-årige Autio.

– EM-resan var en dröm som gick i uppfyllelse. Jag har slitit i 16 år för det här. Nu lyckades det och dessutom presterade vi här.

Resultat:

Portugal–Finland 3–2 (1–1)

4' Afonso Jesus 1–0
10' Miika Hosio 1–1
15' Afonso Jesus 2–1
27' Panu Autio 2–2
30' Miguel Angelo 3–2

Diskussion om artikeln