Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Brentford städade upp – Marcus Forss ut, Christian Eriksen in: "Vi tror mycket på Marcus, det är viktigt att han får mera speltid"

Från 2022
Uppdaterad 01.02.2022 11:58.
Marcus Forss firar sitt mål i FA-cupen.
Bildtext Marcus Forss får en ny klubb på sin fotbolls-CV i form av Hull City.
Bild: imago images/News Images/ All Over Press

Det europeiska transferfönstret stängde natten till den första februari och då tenderar det att vara fartfyllt på spelarmarknaden. Finlands landslagsanfallare Marcus Forss fick en ny klubbadress i Hull City.

"Go well", hälsar Brentford åt Marcus Forss och skickar honom ett pinnhål neråt i den engelska fotbollshierarkin, från Premier League till Championship och Hull City.

– Vi tror mycket på Marcus som anfallare. För både hans egen och Brentfords del är det viktigt att han får mera kontinuerlig speltid. Han måste få starta i många matcher, och visa upp vecka efter vecka att han är en målskytt, säger Brentfords chefstränare Thomas Frank.

Det är fråga om ett lån för återstoden av säsongen; den 22-årige Forss är fortfarande Brentfords egendom.

Det är redan andra gången som anfallaren får finna sig i att bli utlånad. Säsongen 2019–2020 spelade han för AFC Wimbledon i Championship-serien.

– Marcus gjorde det väldigt bra när han var utlånad till Wimbledon, och vi tror att han kan hjälpa Hull under resten av säsongen. Flytten kommer att göra honom till en ännu bättre spelare, säger Frank på Brentfords webbplats.

Forss har den här säsongen spelat sju Premier Leaguematcher för Brentford. Inga mål tills vidare, och en assist, är hans saldo. Utöver ligaspel har han också fått visa vad han går för i både ligacupen och FA Cupen.

Brentford ligger på 14:e plats av 20 lag i Premier League.

Christian Eriksen återvänder till Premier League

Oklart om det är ett kausalsamband, men i samma veva som Forss flyttar ut, så kommer Christian Eriksen in. Javisst, det är samme Christian Eriksen som fick en hel fotbollsvärld att stanna upp när han fick en hjärtinfarkt under EM-matchen mot Finland förra sommaren.

Christian Eriksen EM-kisoissa 2021.
Bildtext Christian Eriksen, lite före han segnade ned i EM-matchen mot Finland.
Bild: Martin Rose / 2021 UEFA

Den danske mittfältsdynamon kommer närmast från Milanoklubben Inter, men Premier League är för honom mer än bekant tack vare sju år i Londonklubben Tottenham.

Utöver dessa två affärer har klubben meddelat om en hel drös andra spelarflyttar, där dörren gått både inåt och utåt. Jonas Lössl och Ellery Balcombe gör Eriksen sällskap på IN-sidan medan bland andra Luka Racic, Charlie Goode och Dom Thompson åker ut.

Vad Brentfords B-lag beträffar kan noteras att finländaren Jaakko Oksanens lån i Greenock Morton tar slut och att han nu återförenas med Brentford. Organisationens senaste tidens transfers hittas här.

Diskussion om artikeln