Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sergei Eremenko stannar i fotbollsligan – är klar för HIFK: "Vill utomlands igen i något skede"

Uppdaterad 02.02.2022 16:44.
Sergei Eremenko springer.
Bildtext Sergei Eremenko spelade 17 matcher för AC Oulu i fjol.
Bild: All Over Press / Juha Tamminen

Sergei Eremenkos karriär fortsätter på de inhemska fotbollsplanerna. Den Jarofostrade mittfältaren lirar för Helsingfors IFK i sommar.

Sergei Eremenkos CV ger ett sken av att han kunde vara betydligt äldre än 23 år.

Efter en tidig debut i moderklubben Jaro har Eremenko hunnit testa på många äventyr. Från Jakobstad bar det av till FC Basels juniorer och efter det har han hunnit tillhöra Spartaks Jurmala, Spartak Moskvas reserver, SJK, FK Orenburg och nu senast AC Oulu, dit han var utlånad i fjol.

Nu har han gjort klart med en fortsättning i Finland. Kommande säsong spelar Eremenko för HIFK i fotbollsligan.

– Vi är glada över att få mer skicklighet, mod och överraskande element till vårt spel. Vi väntar oss att han bidrar för lagets bästa. Förutom att han är bra med bollen så har han ännu en hel del outnyttjad kapacitet, så det är kul att få någon som honom till vårt mittfält, kommenterar klubbens sportchef Mika Lönnström i ett pressmeddelande.

Sergei Eremenko spelade tidigare för FF Jaro.
Bildtext Sergei Eremenko debuterade i Jarotröjan som 15-åring.
Bild: All Over Press

23-åringen har tränat i en vecka med klubben och fanns med som testspelare då IFK slog Inter i Ligacupen i lördags. Eremenko spelade i den andra halvleken.

– Jag har redan spelat utomlands och vill ännu tillbaka dit i något skede. Nu förstår jag hur mycket arbete som faktiskt krävs. Jag vill utvecklas genom det dagliga jobbet. Nu hoppas jag på en bra, hel säsong i HIFK, säger spelaren själv.

Se Sportlivs minidokumentär om Sergei Eremenkos tuffa landslagsval. - Spela upp på Arenan

HIFK:s kontraktsläge 2.2

Diskussion om artikeln