Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Startfältet kan försvagas avsevärt – Ilkka Herolas medaljkonkurrenter coronasmittade

Från 2022
Eric Frenzel.
Bildtext Eric Frenzel har testat positivt för covid-19.
Bild: ullstein bild - Sven Simon/ All Over Press

Det tyska laget har åkt på en rejäl smäll inför OS. Medaljhoppen i nordisk kombination Eric Frenzel och Terence Weber har testat positivt för coronaviruset meddelar den tyska olympiska kommittén.

Det började med Kristjan Ilves från Estland och norrmannen Jarl Magnus Riiber, och nu kommer fler positiva fall med koppling till nordisk kombination.

Den tyska olympiska kommittén bekräftar att medaljfavoriterna Eric Frenzel och Terence Weber testat positivt för covid-19.

De tyska fallen gör att fyra av de sju bästa i årets världscup nu är smittade.

Frenzel (femma i världscupen) och Weber (sjua) testade positivt första gången vid ankomsten till Peking. Resultatet bekräftades även att nya test som togs på torsdagskvällen.

Frenzel och Weber befinner sig nu på ett isoleringshotell. Ingen annan idrottare definieras i det här skedet som närkontakt.

Den första individuella tävlingen i nordisk kombination avgörs på onsdag. För att Frenzel och Weber ska kunna tävla måste de ge två negativa test inom 24 timmar.

Frenzel har två individuella OS-guld på sin meritlista. Både i Sotji och i Pyeongchang vann han den första tävlingen med hopp i normalbacken.

Diskussion om artikeln