Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tyska guldhoppets karantänförhållanden kallas oacceptabla – Norge skickar förnödenheter från hemlandet till isolerade stjärnor

Uppdaterad 05.02.2022 20:12.
Eric Frenzel lutar sig mot stavarna.
Bildtext Eric Frenzel sitter fast i karantän (arkivbild).
Bild: imago images/Sven Simon/ All Over Press

Flera av de största stjärnorna inom nordisk kombination sitter isolerade. Eric Frenzel kräver att få byta till ett bättre rum – Jarl Magnus Riiber får en matleverans från hemlandet.

Dagar före OS-tävlingarna i nordisk kombination är flera av grenens största stjärnor fast i karantän. De tyska stjärnorna Eric Frenzel och Terence Weber hör till de isolerade stornamnen.

Åtminstone för den förstnämnde verkar inte karantänsmiljön hålla måttet. Lagchefen Dirk Schimmelpfennig krävde en omedelbar förbättring på lördagen.

Schimmelpfennig kritiserade renheten, maten och nätuppkopplingen – förhållandena för de tre isolerade tyskarna (konståkaren Nolan Seegert är också i karantän, reds. anm.) summerade han som "oacceptabla".

– Hotellrummet är oacceptabelt och måste bytas. Vi för intensiva diskussioner med både IOK och arrangörerna, säger lagchefen enligt Reuters.

– Rummet måste vara tillräckligt stort för att han ska kunna träna, och det måste vara hygieniskt. Maten måste komma regelbundet och PCR-testerna ska göras under tidpunkter då vi behöver dem – två gånger om dagen. Det här är reglerna och vi fick ett meddelande från Eric att det måste bli bättre – vilket vi jobbar för.

Norsk matleverans till Riiber – av curlingförbundet

Inte heller i det norska lägret är man helt bekväma med förhållandena för de isolerade.

NRK rapporterar att generalsekreteraren för landets curlingförbund, Pål Trulsen, landade i Kina på lördagsmorgonen lokal tid – med en stor matleverans från hemlandet i bagaget. Förnödenheterna ska gå till idrottare i karantän.

– De får ju självklart mat där. Men vi talar om olympiska idrottare, så det som de får har en betydelse, förklarar Halvor Lea, presschef för Olympiatoppen, för kanalen.

Den allra största stjärnan i nordisk kombination, Jarl Magnus Riiber, är isolerad efter positivt coronatest. Han är en av dem som leveransen är riktad till.

– Det stämmer att vi tagit några initiativ för att idrottarna ska få mer påfyllning. Det handlar bland annat om äkta vandringsmat, fortsätter Lea.

Laddar, ett ögonblick...