Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Här är kandidaterna till årets raseborgare – vinnaren utses den 18 februari

Från 2022
Uppdaterad 07.02.2022 16:04.
Bild av Bormarv uppifrån.
Bildtext Bromarv byaråd är nominerad till årets raseborgare för att man jobbar för hembyn.
Bild: Yle/Christoffer Westerlund

Bromarv byaråd, Jan Holmberg och Christopher Senn är kandidaterna till årets raseborgare. Röstningen pågår till den 13 februari.

Årets raseborgare utses den 18 februari och i år kan man rösta på ett byaråd och på två raseborgare, meddelar Raseborgs stad på sin webbplats.

Bromarv byaråd nomineras för sitt aktiva arbete för hembyn. Jan Holmberg för sin aktivitet i de olika byagrupperna på Facebook och Christopher Senn nomineras för sitt engagemang i och intresse för livet i Raseborg.

Sjutton förslag blev tre

Det fanns sjutton förslag på vem som kunde nomineras till årets raseborgare. En förhandsjury som bestod av fullmäktiges ordförande Anders Walls, stadsstyrelsens ordförande Anita Westerholm, utvecklingschef Jennifer Gammals och informatör Petra Louhimies valde tre kandidater till omröstning.

Förklaringen till att Bromarv byaråd är med i omröstningen är bland annat att byarådet är en ideell förening för hela Bromarv med mål att tillsammans med andra föreningar, organisationer, företagare och vänner av Bromarv hålla byn levande och livskraftig.

Jan Holmberg är administratör för flera bya- och stadsdelsgrupper med koppling till Raseborg på Facebook. Förhandsjuryn motiverar valet med att Holmberg jobbar frivilligt och aktivt med att sprida information och diskutera med gruppmedlemmarna.

Fotografen Christopher Senn nomineras för att han ställer upp och fotograferar på skolavslutningar, studentfester, danstillställningar, skolor och teatrar. Han tar kontakt med både gamla och unga och knyter vänskapsband med alla han möter.

Fyra andra priskategorier avslöjas också

Omröstningen pågår till den 13 februari klockan 23.59. Vinnaren avslöjas i en prisceremoni den 18 februari klockan 15.00.

Då får man också veta vem som får pris i andra kategorier: årets kulturpris, årets idrottspris, årets ungdomspris och årets miljöpris.