Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lejonens målvakt Jussi Olkinuora fördes med ambulans till isoleringshotell

Från 2022
Uppdaterad 07.02.2022 20:23.
Jussi Olkinuora sitter i en stol.
Bildtext Jussi Olkinuora.
Bild: Pekka Tynell / Yle

Lejonen står i nuläget utan sin förmodade förstemålvakt. Jussi Olkinuora befinner sig just nu på ett isoleringshotell i Peking. Marko Anttila kan i sin tur snart få lämna isoleringen.

Lejonen publicerade på måndagen en video på Instagram där målvakten Jussi Olkinuora sätts i en ambulans i Peking och förs iväg till ett isoleringshotell.

”Förhoppningsvis blir det ett kort besök” skrev man i samband med video och påpekade att det handlade om en frisk spelare.

Enligt Finlands olympiska kommitté fördes även informatören Petteri Hietanen till ett isoleringshotell. Deras situation är snarlik den för Marko Anttila.

Olkinuora och Hietanen har haft covid-19 tidigare men testade negativt innan avresan till Peking.

– De kunde resa till Kina och även kunnat träna och jobba. På samma sätt som för Anttila förändrades situationen och de hamnade på isoleringshotell på grund av CT-värdet.

– Enligt vår medicinska förståelse är de helt friska och inte orsakat någon infektionsrisk för andra, säger den finländska OS-truppens högsta chef Mika Lehtimäki i ett pressmeddelande.

Finlands olympiska kommitté kommer också med en uppdatering om Anttila. Han kan få lämna sin isolering om CT-värdet för tisdagens test ligger under den angivna gränsen.

Lejonen inleder OS-turneringen på torsdag då man möter Slovakien.