Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Åter en Arsenal-spelare utvisad – Gabriel Martinelli tog två gula kort på sex sekunder

Från 2022
Uppdaterad 11.02.2022 05:45.
Gabriel Martinelli får rött kort.
Bildtext Domaren Michael Oliver såg Gabriel Martinelli göra två regelbrott inom loppet av några sekunder.
Bild: Anna Gowthorpe/Shutterstock/All Over Press

Flera av Arsenals spelare har fått syna det röda kortet på sistone. Sättet som Gabriel Martinelli fick göra det på torsdagskvällen var av det märkligare slaget – talangen drog på sig två gula kort under samma motståndaranfall.

I den första halvleken hade backen Gabriel satt in ett 1–0-mål som skulle räcka till Arsenal-seger över Wolverhampton och lyfta laget till tabellfemma.

I den andra halvleken hade "Gunners"-yttern Gabriel Martinelli en svart minut. Brassen lyckades få två gula kort för olika sekvenser inom några sekunder.

Det var i den 69:e minuten som Martinelli först tryckte till en hemmaspelare strax efter att denne kastat ett inkast. Därefter sprang 20-åringen hemåt i full fart – och avbröt motståndaranfallet genom att knuffa till bollföraren Chiquinho.

Saldot blev en varning för vardera sekvensen och Martinelli fick lämna planen.

– Det är första gången jag sett ett rött kort likt det där under mina 18 år i landet. Jag har aldrig sett något dylikt, menade hans tränare Mikel Arteta enligt AP.

Arsenal-lotsen tyckte att laget fått många domslut emot sig på sistone. Detta var det den fjärde utvisningen som laget fått under de sex senaste matcherna.

Diogo Jota skjuter ett skott.
Bildtext Diogo Jota gjorde Liverpools båda mål hemma mot Leicester.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

I torsdagens andra Premier League-match vann Liverpool välförtjänt över Leicester med 2–0. Avståndet till ettan Man City är nio poäng för Jürgen Klopps mannar, som spelat en match mindre.

– Jag tror inte att de känner oss flåsa dem i nacken. Det här var inte den bästa matchen vi någonsin gjort, men vi var tillräckligt bra för att vinna, kommenterade tysken.

Premier League

Liverpool–Leicester 2–0 (1–0)

Wolverhampton–Arsenal 0–1 (0–1)

Diskussion om artikeln