Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Utländsk arbetskraft måste komma till Österbotten för att stanna – direktör: "Vi blir omkörda till höger och vänster"

Österbottens handelskammares vd Paula Erkkilä.
Bildtext Paula Erkkilä, vd för Österbottens handelskammare.
Bild: Yle/Joni Kyheröinen

Problemet med brist på arbetskraft kommer bara att växa. Och utbildning kommer inte att lösa problemet. Det säger direktör Paula Erkkilä på Österbottens handelskammare.

Vi har blivit vana med att läsa rubriker om brist på kunnig arbetskraft och hur det bromsar företagens utveckling. Vi har också blivit vana med att arbetslösheten i Österbotten är lägst i Fastlandsfinland.

Paula Erkkilä, direktör för Österbottens handelskammare, berättar att företagen hela tiden investerar och att farten bara ökar.

Erkkilä bedömer att de pågående och kommande investeringarna i de tre österbottniska landskapen går lös på kring fem miljarder euro.

- Om vi redan i dagsläget har svårt att hitta arbetskraft, så är det inget mot hur det kommer att se ut i framtiden, säger Erkkilä.

Och för att på något sätt klara av den här tillväxten så måste vi ta in mer utländsk arbetskraft. Och få dem att stanna.

Erkkilä uttalade sig under ett webbinarium om just tillväxt och utländsk arbetskraft.

Den inhemska nativiteten finns det inte någon möjlighet att falla tillbaka på.

- Vi har allt färre personer att ta till i framtiden, säger Erkkilä.

Elever i en skolklass.
Bildtext Finländarna räcker inte till för att täcka arbetskraftsbehovet.
Bild: Benjamin Suomela / Yle

Mer utbildning är inte lösningen

När man frågar arbetsgivarna om vad som kunde göras för att öka på den kompetenta arbetskraften lyfter man upp utbildningen i olika former.

- Det är bra saker, men de löser inte vårt problem. Ingen av dessa åtgärder ökar mängden arbetskraft, säger Erkkilä.

Till saken hör att Österbotten har svårt att hålla kvar de invandrare som kommer.

- Det betyder att vi förlorar massvis med potential. Det pratas mycket om dragningskraft, men vi borde prata minst lika mycket om hållningskraft (finska: pitovoima).

Många tänker inte rekrytera utifrån

Enligt en mätning från slutet av förra året hade kring 37 procent av de företag i Österbotten som svarade rekryterat eller hyrt in utländsk arbetskraft under de senaste fem åren.

Kring 45 procent säger att de i framtiden kommer att rekrytera eller hyra in utländsk arbetskraft.

- Men förvånande många säger nej. Och orsakerna kan man ju fundera på, men frågan man ställer sig är nog "är ni seriösa?", säger Erkkilä.

Finland klarar sig bra enligt olika mätare. Lycklighet, säkerhet, utbildning, tilltro, osv.

- Men inte har vi folk som står på kö för att komma hit och arbeta. Vi blir omkörda av andra länder till höger och vänster.

Finns potential bland utländska studerande

Det är alltså ingen smickrande bild som Paula Erkkilä målar upp.

I webbinariet deltog också ett antal personer från NTM-centralerna och TE-byråerna.

Mika Palosaari, direktör för Österbottens TE-byrå, konstaterade att hälsovården, undervisningen och teknikbranschen lider av brist på arbetskraft.

Han lyfte fram användningen av det man kallar precisionsutbildning för att möta arbetsgivarens behov.

Han tog också fasta på det att Österbotten har svårt att hålla kvar utlänningar.

- Man kunde fråga de som kommer hit för att studera vad som fick dem att välja Finland. Där är ju redan en kamp vunnen, när de beslutat komma till Finland och studera. Säkert är det förstås så att alla inte kommer hit med tanken att stanna efter studierna, men där finns potential.

Universitetsbyggnad på Brändö i Vasa.
Bildtext Vasa universitet.
Bild: Yle/Rolf Granqvist

Räcker inte med pengar och bostad

Timo Saari, överdirektör för NTM-centralen i Österbotten, pratade bland annat om möjligheten att använda så kallade rekryteringsbostäder, där en person kunde bo utan att direkt behöva rycka upp familjen och flytta till annan ort.

Gällande utlänningar och invandrare menar Saari att vi i Österbotten är lite rädda för att ta kontakt och diskutera med personer från andra kulturer.

- Vi är rädda för att göra bort oss. Vi måste bli mer modiga, öppna diskussionen och nätverka. Det räcker inte med bostad och pengar för att folk ska stanna.

Än språket då? Är språkkunskaperna på tillräckligt god nivå i företagen?

- Jag hävdar att språkkunskaperna i företagen i dagsläget ändå är så pass goda att man åtminstone behjälpligt kan kommunicera på engelska, säger Mika Soininen, överdirektör för NTM-centralen i Södra Österbotten.

Sen finns givetvis arbetsuppgifter där man som arbetstagare behöver kunna kommunicera på åtminstone ett av de inhemska språken.

Byråkratin och de hinder den sätter för rekryteringen av arbetskraft utifrån kommenterades också.

- Det har blivit lättare för personer från tredje länder att söka arbetstillstånd. Tidigare var vi tvungna att annonsera en tjänst i två veckor före man fick lov att rekrytera utanför EU:s gränser. Så där har byråkratin minskat. Men helt fritt kan man ju inte släppa allt. Har man ingen kontroll så kan ju t.ex. internationell brottslighet börja härja, säger Timo Saari.