Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Heikki Vestman föreslås bli fullmäktigeordförande i Östra Nylands välfärdsområde – ansvar för ekonomi och vilja att förändra viktiga byggstenar

Från 2022
Uppdaterad 17.02.2022 11:45.
Heikki Vestman
Bildtext Heikki Vestman är jurist och riksdagsledamot och sitter också i kommunfullmäktige i Sibbo.
Bild: Kimmo Brandt / Compic / Eduskunta

Det är Samlingspartiet samt den gemensamma fullmäktigegruppen för Samlingspartiet och Kristdemokraterna som föreslår riksdagsledamoten Heikki Vestman.

I regionfullmäktigevalet var Sibbobon Heikki Vestman Samlingspartiets röstmagnet och fick över partigränserna nästmest röster av alla kandidater i östra Nyland.

Vestman påpekar att social- och hälsovårdsreformen inte ska bygga en ny administration på gammal praxis.

"Samlingspartiet vill öka människors välmående i Nyland. För att uppnå det här krävs ansvar för ekonomin och vilja att förändra – inte onödig administration. Hållbar ekonomi och kostnadseffektivitet kommer att säkerställa smidiga och säkra tjänster också i framtiden", säger Heikki Vestman i ett pressmeddelande från Samlingspartiet i Nyland.

Vestman är oroad över den tidtabell som Sanna Marins (SDP) regering beslutat om när tjänsterna ska överföras till regionerna i början av nästa år.

"Tidtabellen är väldigt snäv, vilket kräver målmedvetenhet och gott samarbete i Östnyland. I inlednings- och övergångsskedet måste vi se till att social-, hälso- och räddningstjänsten fungerar så bra som möjligt", säger Vestman.