Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Formstarka TPS tog ny seger – Juuso Pärssinen gick från potentiell syndabock till matchhjälte

Från 2022
Juuso Pärssinen på isen.
Bild: Mikko Lieri / All Over Press

Juuso Pärssinen kunde ha ställt till det ordentligt för TPS mot Pelicans. I förlängningen drog han på sig en utvisning, men TPS klarade det numerära underläget och sedan avgjorde Pärssinen matchen.

I söndags möttes TPS och Pelicans i Åbo och det blev en tämligen lätt seger för hemmalaget. I kvällens möte i Lahtis var det betydligt jämnare.

Det stod 1–1 efter 60 minuter. Leevi Tukiainen nätade för Pelicans i början av matchen och Juhani Jasu kvitterade i slutet av andra perioden. I sista perioden var gästerna närmast ett mål men Jaedon Descheneau missade en straff.

I förlängningen hamnade TPS i ett prekärt läge direkt. Sex sekunder in i förlängningen drog Juuso Pärssinen på sig en utvisning och Pelicans fick spela med fyra mot tre.

TPS stod ändå emot i det numerära underläget och då Pärssinen kom in på isen igen revanscherade han sig nästan omgående. Åbolagets guldhjälm fick pucken framför kassen och petade in segermålet 2–1.

– Jag skulle inte ha blåst för utvisning där. Visst var det lite nervöst då jag satt i båset men vårt boxplay fungerade väldigt bra. Det är alltid fint att få avgöra matcher och det var en viktig seger, säger Pärssinen till C More.

TPS har nu vunnit fem av sina sex senaste matcher.

– Med undantag av matchen mot KooKoo så har vi spelat väldigt bra den senaste tiden. Moralen är bra i laget och vi gör jobbet, säger Pärssinen.

I torsdagens andra match vann Tappara på hemmaplan över KooKoo med 4–2. Tappara gjorde två av målen i boxplay, ett på straff och ett i numerärt överläge.

Resultat:

Pelicans – TPS (1–0, 0–1, 0–0, 0–1)
03.02 1–0 Leevi Tukiainen (Henri Nikkanen, Mikko Kousa)
34.36 1–1 Juhani Jasu (Elmeri Eronen)
63.35 1–2 Juuso Pärssinen (Jaedon Descheneau, Jimi Suomi)

Tappara – KooKoo 4–2 (1–1, 2–1, 1–0)
11.28 1–0 Casimir Jürgens (Otto Rauhala) bp
17.07 1–1 Radek Boblizek (Petteri Nikkilä, Sam Lofquist) pp
34.37 2–1 Petteri Puhakka straff
35.13 2–2 Kim Strömberg (Sam Lofquist, Samuli Ratinen)
39.17 3–2 Otto Rauhala (Petteri Puhakka) bp
58.02 4–2 Kyle Platzer (Anton Levtchi, Kristian Kuusela) pp

Diskussion om artikeln