Hoppa till huvudinnehåll

Sport

GrIFK tappar Robin Granlund – flyttar till Sverige efter säsongen

Från 2022
Robin Granlund.
Bildtext Robin Granlund är fostrad i Dicken men representerar Grankulla IFK.
Bild: Handbollsförbundet/Kalle Parkkinen/Newspix24

Handbollsspelaren Robin Granlund flyttar efter säsongen från Grankulla IFK till Eskilstuna Guif i den svenska handbollsligan.

Landslagsspelarens kontrakt med den svenska klubben är tvåårigt.

– Jag har länge funderat på att spela handboll utomlands i en tuffare liga. Då det nu förverkligas kan jag kombinera det med studentutbytet, säger Granlund på GrIFK:s webbplats.

– Den svenska ligan känns som en bra utmaning och Guif är en anrik klubb.

Granlund, som fyller 23 år i april, gör sin andra säsong i GrIFK och ligger trea i handbollsligans skytteliga med sina 110 mål.

Båda bröderna flyttar

GrIFK skriver på sin webbplats att Guif länge har visat intresse för Granlund. Efter att ha besökt klubben föll bitarna snabbt på plats.

– Under mitt besök i Eskilstuna kände jag att klubben, hallen och miljön känns professionella och trivsamma, säger Granlund.

Guif har spelat hela 57 säsonger i den högsta serien, men aldrig vunnit det svenska handbollsmästerskapet. Nu ligger laget åtta i serietabellen och bemannar den sista slutspelsplatsen.

I söndags blev det klart att Robins bror, skytteligaledaren Max Granlund som representerar Dicken, flyttar till svenska Alingsås efter säsongen. Alingsås ligger på femte plats i serietabellen.

Diskussion om artikeln