Hoppa till huvudinnehåll

Sport

SVT: Jokerits svenska målvakt får inte kommentera läget i Ukraina – spelarna ska hänvisa till klubbens officiella uttalanden

Från 2022
Uppdaterad 24.02.2022 15:10.
Anders Lindbäck i målet för Jokerit.
Bildtext Anders Lindbäck vaktar Jokerits mål i KHL.
Bild: Maksim Konstantinov/SOPA Image/Shutterstock/All Over Press

SVT berättar att KHL-klubben Jokerits svenska målvakt Anders Lindbäck förbjudits att kommentera läget i Ukraina. Slutspelet i KHL borde köra i gång den 1 mars.

Många frågetecken hänger naturligtvis också över hela KHL just nu. Efter Rysslands invasion av Ukraina ger Lindbäck några kommentarer till SVT.

– Jag kan inte kommentera det här även om jag skulle vilja, vi spelare har blivit tillsagda att hänvisa till klubbens officiella uttalanden, säger Jokerits svenske målvakt Anders Lindbäck.

I Jokerit spelar det sammanlagt tre svenskar i laget då också Philip Holm och John Norman är med i laget. Jokerit ska möta Spartak Moskva i åttondelsfinalen ifall slutspelet kommer i gång.

– Det är hemskt det som händer just nu, men det här är saker som sker över våra huvuden och det är mycket som är väldigt oklart trots att slutspelet egentligen ska inledas om några dagar, säger Lindbäck.

I tisdags krävde Jokerits supporterförening Eteläpääty att klubben ska lämna KHL omedelbart. Jokerit har inte åtminstone ännu visat vilja att dra sig ur ligan.

– Jokerit har ett bindande avtal och en skyldighet att följa det i KHL. Jokerit har även ansvar som arbetsgivare. Eftersom situationen samtidigt är extremt svår anser vi inte att Jokerit som idrottsförening har rätt att tydligt framföra sin syn på situationen.

– För tillfället bevakar vi situationen noga och för en aktiv dialog med våra intressenter. Vi kommer också att noggrant hålla koll på beslut relaterade till eventuella sanktioner och kommer att följa dem i vårt agerande, skrev Jokerit på sin hemsida.

Diskussion om artikeln