Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Se Teräväinens snygga mål efter Ahos tekningsvinst – Laines poängsvit stannade vid elva matcher

Från 2022
Uppdaterad 26.02.2022 08:31.
Teuvo Teräväinen tekee ylivoimamaalin - Spela upp på Arenan

En vunnen tekning och ett skott upp i krysset. Så kan ett finländskt samarbete se ut då Teuvo Teräväinen och Sebastian Aho är på isen. För Patrik Laine var matchen betydligt motigare och han missade chansen att jaga ikapp ett klubbrekord.

Patrik Laine har varit i fenomenal form den senaste tiden och närmade sig klubbrekordet i längsta poängsvit. Ryan Johansen gjorde poäng i tretton raka matcher säsongen 2014–15 och inför nattens möte med Carolina hade Laine plockat poäng i elva drabbningar.

Men nu tog sviten slut. Columbus blev utspelat av Carolina och Laine mäktade bara med ett skott på mål i matchen. Carolina tog en enkel 4–0-seger.

– Vanligtvis brukar vi säga att vi är ett halvt steg efter, men nu var det ett helt steg. Jag var orolig för lagets energi inför matchen, säger Columbus tränare Brad Larsen.

Snyggt mål av Teräväinen

Teuvo Teräväinen och Sebastian Aho låg bakom Carolinas andra mål i matchen.

I slutet av andra perioden spelade Carolina i numerärt överläge då Aho vann en tekning och pucken gick rakt till Teräväinen som prickade in 2–0.

Målet gjorde att Teräväinen förlängde sin poängsvit till sju matcher. Aho har gjort poäng i fem raka matcher.

I början av sista perioden säkrade Nino Niederreiter och Vincent Trocheck Carolinas seger med två snabba fullträffar.

– Columbus var inte speciellt skarpa och vi utnyttjade det. Det måste man kunna göra, och vi spelade en solid match, säger Carolinas tränare Rod Brind´Amour.

Carolina vann skottstatistiken med förkrossande 50–19. Carolina hade endast en spelare som inte sköt ett enda skott på mål. Det var Jesperi Kotkaniemi.

Rantanen på passningshumör

Colorado Avalanche fick en tung start på hemmamatchen mot Winnipeg Jets. 16 minuter in i matchen ledde gästerna med 3–0.

Colorado vaknade dock till den andra perioden och vände till en 6–3-seger, mycket tack vare första kedjan med Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen.

Kedjan stod tillsammans för åtta poäng på 40 minuter. Landeskog gjorde hattrick, Rantanen spelade fram till tre mål och MacKinnon nätade två gånger.

Rantanen spelade fram till Landeskogs 1–3-reducering och MacKinnons 2–3-mål i andra perioden. I sista akten sköt han ett skott som MacKinnon styrde in till 5–3-ledning.

Mikko Rantanen syötti kolme maalia Winnipegiä vastaan - Spela upp på Arenan

Lankinen tillbaka

Kevin Lankinen gjorde i natt comeback efter sin handskada och spelade då Chicago Blackhawks mötte New Jersey Devils.

Det blev en målrik tillställning som Chicago till slut vann med 8–5. Lankinen stoppade 31 av 36 puckar i sin första match på över en månad.

För Henrik Borgström fortsätter poängtorkan som nu är uppe i elva matcher. Senast Borgström gjorde poäng var för över en månad sedan.

Resultat:

Carolina–Columbus 4–0
CAR: Teuvo Teräväinen 1+0, +/-0, 17.21
CAR: Sebastian Aho 0+1, +/-0, 17.32
CAR: Jesperi Kotkaniemi 0+0, +/-0, 14.54
CBJ: Patrik Laine 0+0, -1, 17.28

St. Louis–Buffalo 5–3
STL: Niko Mikkola 0+0, +/-0, 20.45
STL: Ville Husso 35/38 räddningar

Chicago–New Jersey 8–5
CHI: Henrik Borgström 0+0, +1, 11.22
CHI: Kevin Lankinen 31/36 räddningar

Colorado–Winnipeg 6–3
COL: Mikko Rantanen 0+3, +4, 19.00
WPG: Kristian Vesalainen 0+0, +/-0, 7.15

Arizona–Vegas 3–1

Anaheim–Los Angeles 1–4
LAK: Olli Määttä 0+0, +/-0, 21.40

Bildkälla: Viaplay

Diskussion om artikeln