Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Yle Sportens sänder: Lahtisspelen kulminerar – backhoppning återstår

Från 2022
Uppdaterad 27.02.2022 17:08.
Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i nordisk kombination: Skidmomentet, Lahtis (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Iivo Niskanen vann och Krista Pärmäkoski var trea. Nu återstår det för de finländska backhopparna att jaga nya och oväntade framgångar. Ilkka Herola hade inte sin bästa dag i backen och ligger långt från täten inför skidmomentet.

Kl. 16.55 Backhoppning

Finland i kvalet inför tävlingen: Henri Kavilo, Andreas Alamommo, Arttu Pohjola, Eetu Meriläinen, Kalle Heikkinen, Eetu Nousiainen, Antti Aalto, Niko Kytösaho

Kommentator: Mikael Oivo

Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i backhoppning: Lahtis (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Favoriter: Stefan Kraft trivs i Lahtis

Stefan Kraft blev utan individuella OS-medaljer även den här gången, men i Lahtisbacken är österrikaren i sitt rätta element. Världsmästaren från samma backe vann i fredags och fortsatte leverera fina hopp i lagbacken som Österrike vann. Kraft är definitivt största förhandsfavorit inför dagens tävling.

Karl Geiger och Ryoyu Kobayashi duellerar om totalsegern i världscupen. I fredags lyckades tysken dryga ut sitt försprång men japanen ligger inte mer än tolv poäng efter. Ingendera verkar vara i säsongens bästa form för tillfället, men kan ändå kämpa om topplaceringar.

Är olympiska mästaren i stora backen, Norges Marius Lindvik, fågel eller fisk i dag? Är han det tidigare kan han bjuda på tufft motstånd till Kraft.

Finland: Framgången skapar större hunger

Hittills har veckoslutet gått klart över förväntningarna. En sjätte plats i lagbacke efter att Eetu Nousiainen och Antti Aalto slutat tjugo i topp på fredag har fått chefstränaren Janne Väätäinen att drömma om ännu bättre framgång i dag.

Efter lagbacken konstaterade Väätäinen att det skulle vara fantastiskt med fyra finländare i själva tävlingen och med tre stycken på världscuppoäng. Varken Antti Aalto, Niko Kytösaho eller Eetu Nousiainen som är i sitt livs form, behöver trolla med knäna för att fixa en plats bland de 30 bästa i tävlingen.

Diskussion om artikeln