Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sjundeå IF täppte till bakåt – tog skrällseger över HIFK: "Visade prov på stark moral"

Från 2022
Sjundeå IF:s Mariela Lönnqvist laddar för skott.
Bildtext Mariela Lönnqvist gjorde segermålet för Sjundeå IF. (arkivbild)
Bild: Finlands handbollsförbund / Newspix24

Fjorton mål av Sjundeå IF var nog för att få Helsingfors IFK på fall i FM-serien i handboll. Sjundeå IF vann den målsnåla matchen med 14–13 och höll sina slutspelsdrömmar starkt vid liv.

Sjundeå IF hade lyckats skaka IFK också tidigare under säsongen, men förlorat två gånger med uddamålet och en gång med fula siffror.

I dag i Idrottshuset i Helsingfors visade gästerna att man menar allvar från start. Trots att IFK gick upp i en 6–3-ledning halvvägs in i första halvleken så segade sig Sjundeå i kapp nio minuter senare.

I inledningen av andra halvleken var det Sjundeå för hela slanten. Man gick på sju minuter från underläget 6–7 till en 11–7-ledning, vilket tvingade hemmalaget att ta en timeout.

Tack vare ett tätt försvarsspel och strålande målvaktsspel av Saga Narkiniemi behöll Sjundeå sin ledning ända fram till den sista matchminuten.

Dramatik i slutminuten

HIFK:s Petra Gostowski kvitterade till 13–13 då 47 sekunder återstod, men gästerna fick det sista ordet. Mariela Lönnqvist hittade rätt i slutsekunderna och hennes tredje fullträff för dagen innebar att Sjundeå tog en skrällseger över tabelltvåan.

Saga Narkiniemi utsågs naturligtvis till matchens bästa spelare.

– Vi var samspelta i både försvaret och i offensiven i dag. Det var roligt att spela, säger hon till handbollsförbundets webbplats.

Sjundeås tränare Jan Hagman var nöjd över att hans adepter lyckades vända en jämn match till en seger.

– Spelarna visade prov på stark moral och vågade ta ansvar. Vi har förlorat många gånger med ett mål den här säsongen, så det var kul att det gick så här i dag, säger han.

I och med segern har Sjundeå IF häng på tabellfyran Kyrkslätt IF i tabellen. Avståndet krympte till två poäng. Endast de topp fyra i grundserien avancerar till slutspelet.

FM-serien i handboll:

Helsingfors IFK–Sjundeå IF 13–14 (7–6)

HIFK: Isabel Larsson 5, Petra Gostowski 4, Ida Väyrynen 2, Ella Holopainen 2

SIF: Maria Barck 4, Mariela Lönnqvist 3, Nea Puijola 2, Saara Lehtola 2, Rebecca Jurgens 2, Natalie Jürgens 1

LagMatcherPoäng
Dicken1526
HIFK1623
GrIFK1517
KyIF1612
SIF1510
PIF132