Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Passagerarna gillade morgonbussförsöket men de var för få – morgonlinjen från Lovisa till Borgå upphör men NTM-centralen försöker ordna ersättande buss

Från 2022
Morgonbussen mellan Lovisa och Borgå har 20 passagerare.
Bildtext Morgonbusslinjen mellan Lovisa och Borgå hade 20 passagerare en tisdag morgon.
Bild: Frida Frankenhaeuser / Yle

Försöket med morgonbussturen från Lovisa till Borgå tar slut, men NTM-centralen försöker hitta en lösning.

– Jag får sova lite längre på morgonen när jag åker med den här turen.

Det sa Ilona Lindgren när hon åkte med den nya morgonbussen i tisdags. Hon och hennes mamma Kristiina Tepponen steg på vid busstationen i Lovisa lite före klockan sju på morgonen.

Lindgren går i gymnasiet i Borgå och har använt just den här bussen sen försöket med turen kom igång. Tepponen jobbar med hälsovård både i Borgå och i Lovisa och åker ibland med sin dotter till Borgå då arbetet kräver det.

Testet med den nya morgonrutten från Lovisa via Forsby till Borgå har snart två veckor bakom sig.

Bussen startar klockan 6.55 från Lovisa busstation. Enligt tidtabellen stannar bussen i Forsby klockan 7.15 och är framme i Borgå 7.45. Turen körs av Kasilinja och rutten går längs landsväg 170.

Mamma Kristiina och dottern Ilona åker buss mellan Lovisa och Borgå.
Bildtext Ilona Lindgren och hennes mamma Kristiina Tepponen läste om morgonbussen på Facebook och tycker den är ett bra tillskott.
Bild: Frida Frankenhaeuser / Yle

Då Yle Östnyland åkte med i tisdags funderade busschaufför Mats Eriksson fortfarande på om linjen är lönsam eller inte. Forsbybon Eriksson kör linjen som underleverantör för bussbolaget Kasilinja.

– Det är ett stort ansvar att ta sig an en sådan här linje. Vi måste köra alla vardagsmorgnar också om något oväntat händer, som att bussen går sönder eller någon blir sjuk.

Några dagar senare står det klart att linjen inte kan fortsätta. Eriksson och Kasilinja har tillsammans beslutat att busslinjen körs sista gången i morgon, fredagen den 4 mars.

– Inte känns det ju roligt, det har varit en trevlig omväxling i vardagen att kunna starta från Lovisa. Men nu ser det nog ut som att Lovisaborna kommer att få ställa väckarklockan 15 minuter tidigare och åka med Tidstrand, säger Eriksson.

Mats Eriksson väntar på att passagerare ska stiga ombord på bussen i Lovisa.
Bildtext Mats Eriksson hoppades på att linjen skulle nå passagerare som inte annars åker buss. Det är ändå svårt att få tillräckligt med passagerare för att linjen ska vara lönsam.
Bild: Frida Frankenhaeuser / Yle

Det har helt enkelt funnits för få passagerare. Enligt Eriksson borde 15 passagerare stiga på i Lovisa för att turen ska vara lönsam.

– Det har varit mellan två och elva passagerare, ganska ofta mellan fem och sju personer som stiger på där under de här två veckorna, säger han.

Testet med morgonrutten från Lovisa via Forsby till Borgå har snart två veckor bakom sig. Kasilinja lovade, på NTM-centralens begäran, att testköra rutten efter att ett tidigare morgonbussförsök också stupat på passagerarmängderna.

Kasilinjas buss har startat klockan 6.55 från Lovisa busstation. Klockan 7.15 har det gått att stiga på i Forsby och klockan 7.45 har bussen varit framme i Borgå. Rutten har gått längs landsväg 170.

Tidstrands buss lämnar busstationen i Lovisa klockan 6.40 om morgnarna. Den kör längs motorvägen och stannar inte i Forsby.

NTM-centralen försöker i ilfart ordna ny busslinje

Tvillingarna Amel och Amal åker buss från Lovisa till Borgå.
Bildtext Tvillingarna Amel och Amal Ellazem åker gärna med morgonbussen mellan Lovisa och Borgå.
Bild: Frida Frankenhaeuser / Yle

Tvillingarna Amel och Amal Ellazem steg på i Lovisa centrum på tisdagsmorgonen. De är nöjda med den nya morgonturen för att de får lite extra sovtid.

De ska till skolan i Borgå, där de får grundundervisning för invandrare.

– Om linjen fortsätter kommer vi nog att använda den, säger de.

Just den här linjen kommer alltså inte att köra efter fredag, men en ersättande linje kan vara verklighet redan nästa vecka. Det är åtminstone förhoppningen.

Kasilinjas bussförsök var ett samarbete mellan Lovisa stad och NTM-centralen i Nyland.

– Vad gäller fortsättningen så är det NTM-centralen som har bollen, säger Lovisas infrastrukturchef Markus Lindroos.

Jonna Uski, kollektivtrafikexpert på NTM-centralen i Nyland, berättar att hon på torsdagsmorgonen har skickat ut anbudsförfrågningar till flera bussbolag. Man vill hitta någon som kan köra till slutet av våren.

Det är meningen att bussturen ska börja köra genast på måndagen

Jonna Uski, kollektivtrafikexpert vid NTM-centralen i Nyland

Hittills har man försökt ordna turen som marknadsbaserad trafik, men det verkar alltså omöjligt.

– För tillfället går det mot att vi betalar för busslinjen i sin helhet, men vi har ännu inte diskuterat finansieringen med kommunerna, ifall vi kan få stöd av dem också för den här turen, säger Uski.

Den nya morgonturen skulle å sin sida betyda förändringar i tidtabellen. Den skulle starta från Lovisa klockan 7.15 och vara framme i Borgå 7.55. Till skillnad från den senaste försöksturen skulle den här nya bussen vara en expressbuss som kör längs motorvägen.

– Forsbybor skulle få stiga på vid hållplatsen i Gammelby.

Enligt Uski har det enbart varit några påstigningar i Forsby under bussförsöket. De allra flesta har stigit på vid Lovisa busstation eller på följande hållplats i stadsdelen Nystad.

– Vi hoppas på att få bra erbjudanden av bussbolag under dagen. I höst ska vi se över busstrafiken i Lovisa ur ett lite bredare perspektiv. Förhoppningsvis kan vi få in lite fler bussturer för Lovisaborna, säger Uski.

Uppdatering 4..3.22 kl. 14.50 NTM-centralen meddelar att bussbolaget Forsblom kör en snabbtur mellan Lovisa och Borgå varje vardag klockan 7.15 till skolavslutningen 10 juni.

Diskussion om artikeln