Hoppa till huvudinnehåll

Recept

En svalkande jordgubbs- och basilikasorbet för sommarens varma dagar

Jordgubbs- och basilikasorbet
Bildtext En sorbet är inte svår att göra så länge du har tid att titta till frysen nu som då.
Bild: Sara Forsius / Character House / Yle

Den här sorbeten svalkar under också under sommarens varmaste dagar.

Har du en glassmaskin går det förstås bra att köra smeten i den, då tar det ungefär 40 minuter.

I det här avsnittet av Kan vi bara få njuta gör Tara Junker och Malin Öhman sorbet. - Spela upp på Arenan

Jordgubbs- och basilikasorbet

15 min. och 6 h i frysen

500 g jordgubbar

2 ekologiska lime

1 1⁄2 dl strösocker

2 1⁄2 vatten

1 kruka basilika

  1. Rensa jordgubbarna. Tvätta limen ordentligt, riv skalet och pressa saften.

  2. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan dra i en timme. Lyft upp basilikan ut blandningen och mixa resten slätt.

  3. Häll blandningen i en kakform eller en vid burk. Rör om varje halvtimme till sorbeten fått rätt konsistens, ungefär efter 6 timmar.

Mer om ämnet på Yle Arenan