Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Samstämmiga uppgifter i F1-världen: Verstappen överens med Red Bull – skriver på avtal värt 40–50 miljoner per år

Från 2022
Max Verstappen i depån 2022.
Bildtext Max Verstappen försvarar VM-titeln i formel 1 med start den 20 mars.
Bild: Xavier Bonilla/NurPhoto/Shutterstock/All Over Press

Med mindre än tre veckor till F1-starten uppges Max Verstappen ha ett fett kontrakt framför sig. Mästaren verkar fortsätta det succéartade samarbetet med Red Bull.

Det ser ut som att regerande formel 1-världsmästaren Max Verstappen kommer att stanna länge i sitt nuvarande stall Red Bull.

Trovärdiga Sky från Storbritannien och De Telegraaf från Nederländerna rapporterar samstämmigt om ett långt, lukrativt avtal mellan Verstappen och Red Bull som förväntas bli presenterat under den här veckan.

Enligt medieuppgifterna ska Verstappens nya kontrakt vara värt mellan 40 och 50 miljoner euro per år – summor som skulle göra att han tjänar lika mycket som stora rivalen Lewis Hamilton.

Längden på det nya kontraktet uppges vara fyra eller fem år. 24-åringens nuvarande avtal sträcker sig till 2023.

Inga kommentarer från Red Bull

BBC skriver att de har varit i kontakt med pappa Jos Verstappen, men han hänvisar till stallet för kommentarer. Därifrån är det locket på för tillfället, men tidigare i vinter har Red Bull-bossen Helmut Marko sagt att de förhandlar med Verstappen.

Verstappen har sagt att han gärna fortsätter att köra för Red Bull. Med tanke på hur het titelduellen mellan Red Bull och Mercedes var i slutet av förra året, anses det inte speciellt troligt att Verstappen skulle gå till konkurrenten inom en nära framtid.

– Det finns inga orsaker att byta stall. Jag vill fortsätta här resten av karriären, och jag hoppas att de ger mig chansen, sa Verstappen efter den dramatiska säsongsfinalen förra året.

Hamilton har ett kontrakt för 2023 och det är möjligt att britten lägger av efter nästa år.

Den nya formel 1-säsongen startar i Bahrain den 20 mars.

Diskussion om artikeln