Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Finland jagar säsongens bästa stafettplacering på hemmaplan

Från 2022
Uppdaterad 03.03.2022 15:18.
Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte: damernas stafett, Kontiolax (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Världscupveckoslutet i Kontiolax startar med stafett för damer. Finlands kvartett har siktet inställt på säsongens bästa insats.

Kl. 15.25 Skidskytte, damer stafett

Finland: Mari Eder, Suvi Minkkinen, Nastassia Kinnunen, Erika Jänkä

Kommentator: Magnus Eklöv

Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte: damernas stafett, Kontiolax (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Favoriter: Sverige, Norge och Frankrike

Sverige vann OS-guldet i Peking och är därmed favoriter i stafetten. Frankrike och Norge blev båda utanför prispallen i Peking och är nu ute efter revansch. I och med att Ryssland saknas så klättrar också de tyska damerna in i kampen om pallplaceringar.

I OS fick tyskarna till en panginsats och kom trea, säsongens bästa stafettplacering. Det lag som uppvisar det bästa skyttet kommer att ta hem segern.

Finland ute efter säsongens bästa placering

Flera lag som normalt placerar sig framför Finland i resultaten deltar inte och det ger den finska kvartetten en chans att klämma till med säsongens bästa placering. I Anterselva blev det en nionde placering. Nu på hemmaplan finns det en chans att ta sig in bland de åtta främsta.

Många saknas

I och med att Ukraina, Ryssland, Belarus, Kina, Kanada, Slovenien, Bulgarien, Sydkorea och Kazakstan saknas från stafetten är det bara 17 nationer på startstrecket, sällsynt få i skidskyttesammanhang.

Diskussion om artikeln