Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tyson Fury sätter boxningshandskarna på hyllan: "Jag är obestridd mästare med 150 miljoner på banken"

Från 2022
Uppdaterad 07.03.2022 13:53.
Tyson Fury jublar efter segern över Deontay Wilder.
Bildtext Tyson Fury är nöjd, belåten och mätt.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

En match kvar. Sedan sätter världsmästaren i tungvikt, Tyson Fury, boxningshandskarna på hyllan som ett tecken på att karriären är över. Han säger att han inte har något att bevisa längre.

I onsdags meddelade Tyson Fury, världsmästare i tungvikt i boxning, att han går proffskarriärens sista match mot Dillian Whyte den 23 april.

Sedan är det slut.

Varför, tänker säkert någon. Han är ju bara 33 år ung.

Men, som han själv säger, så har han inte så mycket kvar att bevisa för omvärlden.

– Jag är en tvåfaldig obestridd mästare med 150 miljoner på banken. Jag har inget behov att att bevisa något för någon, säger Fury.

Hittills har den 206 centimeter långe och 117 kilogram tunge Fury gjort 32 proffsmatcher utan att förlora en enda gång. Efter matchen mot sin landsman Dillian Whyte tänker britten pensionera sig.

– Efter boxningskarriären tänker jag slappna av på stranden, dricka piña coladas, köra med Ferrari och tillbringa tiden på båtar.

Fury, som är WBC-förbundets världsmästare, antogs gå en avgörande titelfight mot Anthony Joshua eller Oleksandr Usyk, i fall han besegrar Whyte. Fury säger ändå att det är "100 % säkert" att han slutar.

Efter boxningskarriären tänker jag slappna av på stranden, dricka piña coladas, köra med Ferrari

Tyson Fury

Ukrainaren Usyk har för övrigt tagit steget ut från ringen till verkligheten och försvarar nu sitt land mot den ryska invasionen. Usyk har mästerskapsbältena i tungvikt från WBA-, WBO- och IBF-förbunden. Utöver Usyk har Ukrainas försvar förstärkts av OS-mästaren i boxning, WBO-förbundets mästare Vasyl Lomatjenko samt de oerhört framgångsrika boxarbröderna Volodymyr och Vitalij Klytjko.

Helenius fick inte möta Fury

Furys utmanare Whyte dök inte upp på presskonferensen på Wembley inför WBC-titelmatchen. Något som Fury liknade vid att visa upp vita flaggan.

– I dag visade han vad han går för. Han är på dåligt humör och orsakar scener. Det här ger mig en hel massa extra självförtroende, säger Fury.

Whyte är som bäst i Portugal där han förbereder sig för matchen, som går av stapeln på Wembley i London den 23 april.

Ännu i januari ansågs ålänningen Robert Helenius ha en bra chans att få möta Fury. Men den matchen ser alltså inte ut att bli av.

Korrigering 7.3: Tyson Furys vikt har korrigerats

Diskussion om artikeln