Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ilves stod emot Lukkos slutforcering och tog tillbaka serieledningen – KooKoos målvakt plockade två passningspoäng: "Synd att han inte fick ett läge att försöka näta i tom kasse"

Från 2022
Henrik Haapala med pucken framför Lukkos mål.
Bildtext Henrik Haapala plockade en passningspoäng mot Lukko.
Bild: Mika Kylmäniemi / AOP

Ilves är tillbaka på det vinnande spåret. I kväll blev det en uddamålsseger mot Lukko. I KooKoos seger över Ässät stod målvakten Nick Malik för två passningspoäng.

Marko Anttilas återkomst i Ilves slutade med en förlust mot Vasa Sport i tisdags, men i kväll fick "Mörkö" uppleva sin första seger med nygamla klubben.

Ilves besegrade regerande mästarna Lukko på hemmaplan med 3–2 och tog tillbaka serieledningen från lokalkonkurrenten Tappara.

Med i laguppställningen fanns också Henrik Haapala som även han anslutit till klubben från Jokerit. Haapala har varit långtidsskadad och gjorde nu sin första match den här säsongen.

– Första perioden kändes väldigt bra men sen började det gå tungt. Jag har varit här i två dagar och kommit bra in i laget. Det var otroligt fint att få spela, säger Haapala till C More.

Haapala plockade också en passningspoäng i sin första match. I första perioden var han inblandad i Joni Ikonens 1–0-mål.

Lukko kom tillbaka i sista perioden

Joona Ikonen förde upp Ilves i en 2–0-ledning i slutet av första perioden och i början av den andra satte Eemeli Suomi 3–0.

I sista akten reducerade Lukko i två repriser genom Scott Pooley och Sebastian Repo, och skakade liv i matchen.

Lukko var också riktigt nära en kvittering i slutsekunderna då pucken gick i ribban och sedan dansade på mållinjen, men hemmaspelare lyckades rensa bort den och Ilves höll undan.

– Lukko var riktigt tuffa i två perioder men vi orkade kämpa fast det såg ut som att vi inte skulle klara av det, säger Haapala.

I kvällens andra match vann KooKoo över jumbon Ässät på bortaplan med 3–1. KooKoos målvakt Nick Malik noterades för två passningspoäng i matchen.

– Det var på alla sätt en lyckad match för Malik. Det var lite synd att han inte fick ett läge på slutet att försöka näta i tom kasse, säger KooKoos tränare Olli Salo med ett skratt till STT.

– Vi har två väldigt bra målvakter som ger oss chansen att vinna varje kväll.

Resultat:

Ässät–KooKoo 1–3 (0–1, 1–2, 0–0)
01.23 0–1 Teemu Rautiainen (Heikki Liedes, Radek Koblizek)
22.41 0–2 Petteri Nikkilä (Kasperi Ojantakanen, Nick Malik)
29.27 1–2 Alexander Ruuttu (Sakari Salminen, Roni Sevänen) pp
32.03 1–3 Leevi Aaltonen (Teemu Rautiainen, Nick Malik)

Ilves–Lukko 3–2 (2–0, 1–0, 0–2)
14.56 1–0 Joni Ikonen (Henrik Haapala, Eemeli Suomi) pp
19.41 2–0 Joona Ikonen (Joni Ikonen, Les Lancaster)
21.40 3–0 Eemeli Suomi (Simon Johansson, Joni Ikonen) pp
40.33 3–1 Scott Pooley (Matthew Abt, Henri Ikonen)
50.04 3–2 Sebastian Repo (Thomas Gregoire, Pavol Skalicky)

Diskussion om artikeln