Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Fackets övertidsförbud tvingar kommunerna att tänka om – nu kan vårdpersonalen inte jobba extra och byta skift

Bild på en anställd inom social- och hälsovården. Bilden är fotograferad bakifrån.
Bildtext Vårdarfacken Tehy och Super har förbjudit sina kommunalt anställda medlemmar att jobba övertid eller byta arbetsskift. Snart träder ett likadant förbud i kraft för fackförbunden Jytys och JHL:s kommunanställda medlemmar. Arkivbild.
Bild: Toni Pitkänen / Yle

I Pargas och Kimitoön är det vanligt att social- och hälsovårdspersonal gör extra skift och töjer på arbetsdagarna. Vårdarfackens förbud mot övertid och skiftbyten kommer att rubba vardagen, uppger kommunerna.

Fackförbundens stridsåtgärder i kommunbranschen lär ha en tydlig inverkan på den kommunala social- och hälsovården, bedömer Åbo, Pargas och Kimitoön.

Den kommunala sektorns kollektivavtalsförhandlingar har åtminstone tillfälligt kört fast och i tisdags meddelade vårdarfacken Tehy och Super att deras kommunanställda medlemmar inte arbetar övertid eller går med på att byta arbetsskift. Förbudet mot övertid och skiftbyten är i kraft i en vecka.

På måndag träder ett likadant förbud i kraft för fackförbunden Jytys och JHL:s kommunalt anställda medlemmar. Jytys och JHL:s förbud är i kraft fram till den 13 mars.

Åbo stad meddelade i torsdags att Tehys och Supers stridsåtgärder har en omedelbar inverkan på social- och hälsovården eftersom staden har brist på vårdare. Nu kan vårdarbristen inte lappas med övertid eller genom att flytta runt personal med kort varsel.

Stadens social- och hälsodirektör Riitta Liuksa säger i ett pressmeddelande att stridsåtgärdernas effekt kommer att synas särskilt i hemvården, vid äldreboendena och i sjukhusverksamheten.

Vanligt med långa dagar och ändrade arbetspass

I Pargas säger stadens personalchef Peter Lindroos att det är vanligt att göra ändringar i arbetsskiften eller be anställda stanna längre på jobb. Fackförbundens förbud mot övertid och skiftbyten gör detta omöjligt.

– Vi hoppas naturligtvis att vi kan lösa det så att personal flyttas internt från andra arbetsplatser och kollar om vi kan ta in fler vikarier. Men visst kommer det här att krångla till vardagen, det är oundvikligt, säger Lindroos.

Även Karin Simola, omsorgschef i Kimitoön, tror att fackförbundens stridsåtgärder kommer att ha en inverkan på kommunens verksamhet och social- och hälsovårdstjänsterna.

– Det påverkar i praktiken speciellt i treskiftsarbetet där vår personal för närvarande jobbar extra och tar överloppsskift utöver de planerade skiften, och också jobbar längre dagar, säger Simola.

– Det kan givetvis leda till att vi har mindre personal på plats än vad vi behöver ha. Det blir svårt att rekrytera så kallade inhoppsvikarier.

Karin Simola framför en karta av skärgården.
Bildtext Kimitoöns omsorgschef Karin Simola säger att fackförbundens förbud mot övertid och skiftesbyten har störst inverkan i treskiftesarbetet. Arkivbild.
Bild: Amanda Ölander / Yle

Nyligen varslade Tehy och Super också om strejk med start den 18 mars i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt. Sjukvårdsdistriktet ansvarar för den specialiserade sjukvården i Egentliga Finland.

Trots att strejkvarslet inte gäller kommunerna tror Karin Simola att effekterna kan synas också på kommunal nivå.

– Vi tar emot patienter från den specialiserade sjukvården som kommer till fortsatt vård, till exempel till vårt hälsocentralsjukhus. Jag kan tänka mig att det kan gå så att sjukvårdsdistriktet i snabbare takt behöver flytta patienter inom den specialiserade sjukvården till primärvårdens enheter. Om vi själva då har drabbats av ett övertidsförbud från fackförbunden har vi ju också eventuellt mindre personal på plats, säger Simola.

Tehys och Supers strejkvarsel gäller totalt sex olika sjukvårdsdistrikt.

Diskussion om artikeln