Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tero Seppälä skruvar upp förväntningarna efter stark stafettinsats i Kontiolax: "Bästa möjliga starten på helgen"

Från 2022
Tero Seppälä i Kontiolax.
Bildtext Tero Seppälä sköt fullt i stafetten.
Bild: Lehtikuva

Lyckas Tero Seppälä lika bra i de individuella loppen i Kontiolax som i stafetten kan det bli ett riktigt roligt veckoslut. Finländaren var säker på vallen och snabb i spåret.

Tero Seppälä har gjort några riktigt starka tävlingar den här säsongen men saknar fortfarande en pallplacering. Kan den komma på hemmaplan i Kontiolax?

Utgående från dagens insats i stafetten finns det en stor orsak att vara optimistisk inför sprinten och jaktstarten.

Seppälä lyfte upp Finland från tionde plats till sjua på sin andra etapp då han prickade samtliga tio tavlor och hade bra fart i spåret.

– Det här var bästa möjliga starten på den här helgen för mig. I morgon blir det en tuff stigning till i sprinten som man måste orka med. Det var en fin dag med stort stöd av publiken, säger en leende Seppälä till Yle.

Hiidensalo tappade

Seppälä skickade i väg Olli Hiindensalo tillsammans med Sveriges Martin Ponsiluoma på tredje etappen. Finland låg 37 sekunder efter ledande Frankrike vid andra växlingen men till pallen skiljde bara drygt tio sekunder.

Finlands chanser att hänga på täten försvann ändå på Hiidensalos etapp. Han tvingades använda tre reservskott både i liggande och stående.

– Tero gav ett bra utgångsläge men farten var kanske lite för hård bakom Ponsiluoma i början. Det blev lite för många reservskott, säger Hiindesalo.

Jaakko Ranta på ankaretappen använde två reservskott och Finland slutade på nionde plats som är säsongens bästa insats.

Segerkampen i stafetten avgjordes vid det sista skyttet då Norge, Sverige, Frankrike och Tyskland stod sida vid sida. Vetle Sjåstad Christiansen sköt fullt medan konkurrenterna bommade och Norge vann stafetten före Sverige.

Resultat, stafett:

1. Norge 1.12.06,1 (0+7)
(Bakken, Andersen, Lægreid, Christiansen)
2. Sverige +10,6 (0+10)
(Femling, Nelin, Ponsiluoma, Samuelsson)

3. Frankrike +12,4 (0+7)
(Guigonnat, Jacquelin, Desthieux, Fillon Maillet)

4. Tyskland +13,4 (0+8)
5. Österrike +1.44,7 (0+5)
6. Schweiz +1.56,8 (0+10)
--------------
9. Finland +2.58,5 (0+13)
(Laitinen, Seppälä, Hiidensalo, Ranta)

Diskussion om artikeln