Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rysare väntar i Davis Cup – oavgjort efter första dagen mellan Finland och Belgien

Från 2022
Otto Virtanen spelar.
Bildtext Otto Virtanen vann ett set mot David Goffin.
Bild: Suomen Tennisliitto

Otto Virtanen bjöd på bra motstånd mot världsspelaren David Goffin medan Emil Ruusuvori vann sin singelmatch. Det är kontentan av den första dagens två matcher i kvalet till Davis Cup.

Det här veckoslutet kvalar Finland om en plats till gruppspelet i Davis Cup. 16 lag får en plats i höstens turneringen och för Finland gäller det att besegra Belgien.

På fredagen avgjordes de första singelmatcherna och efter den första dagen är ställningen 1–1.

Otto Virtanen gav David Goffin en rejäl match men till slut stod den belgaren, 68:e på världsrankningen, som segrare med 2–1 i set (7–5, 3–6, 6–3).

– Det är klart att en förlust grämer men jag tar ändå med mig en bra känsla. Det här var en av de viktigaste matcherna i min karriär.

– Det finns alltid saker man kan göra bättre och det sker misstag i den här typen av matcher. Goffin har ganska mycket erfarenhet och på slutet spelade han väldigt bra. Det var långa bollar och inga misstag, säger Virtanen enligt STT.

Finlands starkaste kort Emil Ruusuvuori vann sin match över Zizou Bergs med 2–0 i set (6–3, 7–5).

I morgon spelare Ruusuvuori dubbel tillsammans med Harri Heliövaara och möter sedan Goffin i en singelmatch. Om det behövs avslutas kvalet med en singelmatch mellan Virtanen och Bergs.

Tre matchsegrar krävs för att gå vidare i Davis Cup.

Diskussion om artikeln