Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Yle Sporten sänder: Skidskytte i Kontiolax – Tero Seppäläs chans till en första pallplacering

Från 2022
Uppdaterad 05.03.2022 14:54.
Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte: herrarnas sprint, Kontiolax (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

I dag är skidskytteeliten samlad i Finland och Kontiolax där sprinttävlingar står på programmet. Mari Eder och Tero Seppälä är Finlands vassaste kort.

Kl. 16.25 Skidskytte, herrar sprint

Finland: Heikki Laitinen, Tero Seppälä, Olli Hiidensalo, Jaakko Ranta

Kommentator: Magnus Eklöv

Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte: herrarnas sprint, Kontiolax (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Fillon Maillet mot Samuelsson

I stafetten verkade Fillon Maillet lite sliten och kunde inte svara på Samuelssons ryck på det sista varvet. Men fransmannen har visat sig vara seg och kommer i sprinten inte att ge efter en tum. Samuelsson har inget att förlora efter ett OS som inte gav den utdelning han hade hoppats på. Om någon ska kunna utmana Fillon Maillet är det för tillfället just Samuelsson.

Christiansen, Jacquelin och Nawrath, som gjorde en stark stafettinsats, har alla chanser att vara med i kampen om pallplaceringar. Även Martin Ponsiluoma är att räkna med ifall han lyckas i skyttet.

Seppäläs chans till en pallplacering

Tero Seppälä gjorde en fenomenal insats i stafetten med prickfritt skytte och pigg åkning i spåret. Nu när flera av toppåkarna saknas har Seppälä en ypperlig chans att knipa karriärens första pallplacering ifall skytteinsatsen är likadan som i stafetten. Seppälä har varit nära prispallen i ett par repriser och nu skulle det sitta bra med att ta följande steg i karriären.

Håll koll på de tyska herrarna Nawrath, Kuehn, Lesser och Doll som brukar trivas i Kontiolax. Alla fyra kan finnas med bland de tio främsta, någon till och med uppe på prispallen.