Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ekenäs IF klart för semifinal i Ettans cup – Karlebylaget KPV förlorar med uddamålet

Uppdaterad 06.03.2022 11:19.
Xhevdet Gela har kontroll på bollen.
Bildtext EIF:s Xhevdet Gela gjorde en bra match i Grankulla.
Bild: Patric Westerlund / Yle

Ekenäs IF är klar för semifinal i herrettans egna fotbollscup. EIF besegrade Karlebylaget Kokkolan Palloveikot i kvartsfinalen som spelades på lördagskvällen.

Matchen slutade 1-0 (0-0).

Ekenäs IF var tvungen att föra sin hemmamatch till fotbollshallen i Grankulla, eftersom lagets ordinarie hemmaplan i Ekenäs inte var i spelbart skick.

KPV kom rätt starkt under matchens första kvart men kunde ändå inte skapa särskilt farliga mållägen. Så småningom tog EIF över mer och mer och kunde också pressa gästerna på försvar.

EIF:s Stanislav Efimov hade ett skottläge efter en halv timmes spel, men skottet gick förbi. Också Valdrin Rashica och Adam Larsson brände var sitt halvläge i slutet av halvleken.

De enda protokollförda händelserna i första halvleken var de två varningar som EIF:s Adam Larsson och Yassin Daoussi drog på sig av matchens domare Jari Järvinen.

EIF kom starkt i andra halvleken

Hemmalaget EIF kom starkt in i andra halvleken. Efter drygt fem spelade minuter fick EIF två hörnor efter varandra. KPV-försvaret lyckades ändå panikrensa bort bollen utan att hemmalagets spelare fick iväg något riktigt farligt skott.

Porträttbild på Adam Larsson.
Bildtext Adam Larsson gjorde EIF:s segermål i matchen.
Bild: Patric Westerlund / Yle

EIF fortsatte att pressa och fick också utdelning i den 67:e matchminuten då Adam Larsson slog till. Han frispelades av Valdrin Rashica och gjorde inget misstag i det öppna läget. Larsson har gjort mål i EIF:s alla fyra matcher i Ettans cup.

Några minuter senare kapade KPV:s Charalampos Chantzopoulos fult Rashica på mittplan och fick en varning.

Efter målet fick KPV ett litet övertag och lyckades dominera matchbilden under återstoden av speltiden. Laget lyckades ändå inte skapa några farliga målchanser.

Rött kort för Kyle Kuringa

På stopptid skadades KPV:s Wegye Wegye i en närkamp med EIF:s mittback Bruno Miguel. Wegye bars av planen på bår. KPV:s mittback Kyle Kuringafick lämna spelplanen före full tid. Hans ordval mot domaren och motståndarna var inte sakligt i situationen där Wegye blev skadad. Kuringa blev utvisad med ett direkt rött kort.

Två spelare jagar bollen.
Bildtext Valdrin Rashiva (grön tröja) gav passningen till EIF:s mål i matchen. Här är han i en närkamp med KPV:s Charalampos Chantzopoulos.
Bild: Patric Westerlund / Yle

EIF:s lagkapten Xhevdet Gela var nöjd efter matchen.

– Vi kom starkt i andra halvleken och pojkarna gjorde också ett riktigt fint mål. Efter målet försvarade vi väldigt bra och gav inte KPV någon chans att kvittera.

– Jag är nöjd över killarnas inställning i matchen, säger Gela.

Matchprotokollet finns på Bollförbundets webbplats.

EIF möter TPS i semifinalen

EIF möter TPS från Åbo i semifinalen. Var matchen spelas är oklart, men EIF kommer att vara hemmalag i semifinalen. I den andra semifinalen möts Jakobstadslaget Jaro och Helsingforslaget PK-35.

– Vi känner till hur TPS spelar och bara vi filar lite på några detaljer under veckan så blir det nog bra. Vi vill absolut gå till final, säger Gela.

Resultat, Ettans cup

Kvartsfinaler

EIF – KPV 1-0 (0-0)

Larsson 67

TPS – SJK Akatemia 3-0 (2-0)

Hämäläinen 10

Rantanen 15

Muzaci 62

KTP – PK-35 0-1 (0-0)

Kaijasilta 51

FF Jaro – JäPS 3-0 (2-0)

Myrevik 2

Remesaho 23

Myrevik 70

Diskussion om artikeln