Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Akilles klart för final i bandyligan efter tumultartad femte semi mot Narukerä – tung kritik mot domarna: "Det är inga regler över huvudtaget"

Programmet är inte längre tillgängligt
Se höjdpunkter från semifinalen mellan Akilles och Narukerä - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Bandy- eller ishockeymatch? Den femte och avgörande semifinalen mellan Akilles och Narukerä blev milt sagt en fysisk historia – men till slut gick Borgålaget ur dusten med en finalbiljett i bakfickan.

Flera tacklingar, farliga kapningar – och lite brottningsduster.

Det märktes minsann att det stod mycket på spel då Akilles och Narukerä möttes i Borgå på söndagen. Det handlade om den femte och avgörande semifinalen mellan lagen och de regerande mästarna var pressade till det yttersta.

Inte minst då björneborgarna tog en tidig ledning genom Eero Paavola, men Andreas Flinck lyckades kvittera innan pausen.

I den andra halvleken tog Akilles vara på två hörnor – den första pangade Rolf Larsson in bollen på.

– En kaossituation framför mål. Ibland studsar bollen, ibland studsar den inte, analyserar målskytten själv för Yle Sporten efteråt.

Tror på tredje raka guldet: "De hade det inte alls lika tufft"

Slutresultatet stod 4-2 och Akilles fixade finalbiljetten. Men det var kaoset på isen som var det stora samtalsämnet efteråt.

– En verkligt tuff match, summerar Larsson.

– Domararbetet har varit så här hela säsongen. Ibland finns det en bra linje, andra gånger varierar den till och med inne i matchen, fortsätter han.

rolf larsson i grön spelskjorta på gata
Bildtext Rolf Larsson.
Bild: Yle/Helena von Alfthan

Veteranen har en viss förståelse för att det ska få vara tufft spel då det handlar om playoffs, men nu gick det för långt.

– Det är inga regler över huvudtaget. Det är många domslut vi inte är nöjda med. Man får fälla helt för mycket. Domarna blåser inte alls, säger han.

Det positiva är ändå, enligt Larsson, att den tuffa matchserien mot Narukerä förberett Akilles för den sista prövningen mot Veiterä i Villmanstrand nästa helg.

– De klarade sig undan med tre matcher och hade det inte alls lika tufft som vi. Nu gäller det att bara köra på lika hårt i finalen och ta hem segern. Vi kommer inte att hitta på något nytt till finalen utan bara lita på vårt spel.