Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ny finländsk paralympicsmedalj – Santeri Kiiveri tog historiskt silver

Från 2022
Uppdaterad 07.03.2022 11:27.
Programmet är inte längre tillgängligt
Santeri Kiiver tog paralympicssilver i den alpina superkombinationen - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Santeri Kiiveri såg till att det blev mer medaljskrammel för de finländska idrottarna i de paralympiska spelen i Kina på måndag. Några timmar efter Matti Suur-Hamaris guld i snowboardcross tog Kiiveri silver i alpin superkombination.

Kiiveris silver är Finlands första medalj i alpint genom tiderna i de paralympiska spelen.

Han bäddade för sin medalj genom att lyckas ypperligt i super-G. Han låg tvåa efter superkombinationens första moment och höll ställningarna i den avslutande slalomtävlingen.

– Jag sade redan i går i en intervju att jag kommer att fira i dag. Så starkt var mitt självförtroende. Jag lyckades väl i super-G trots att åket inte kändes perfekt. Jag är så lyckligt över att ha fått det som jag kom hit får att ta, säger Kiiveri i en intervju för Yle Urheilu.

Den franska förhandsfavoriten Arthur Bauchet visade varför han kallas för ”Kung Arthur” i kretsarna. Bauchet var klar etta i super-G och drygade ut sin ledning i slalom. Fransmannen vann guldet med över fyra sekunder till godo på den 21-årige Kiiveri.

Artikeln uppdaterad kl. 11.27 med Kiiveris kommentarer.

Diskussion om artikeln