Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Nattlivet fick fart igen i Borgå: "Det var återseendefeelis vid bardisken med stamkunderna"

Aaro Tukiainen-Lindroos vid sin bardisk.
Bildtext Aaro Tukiainen-Lindroos mötte många nöjda stamkunder under veckoslutets sena timmar.
Bild: Mikael Kokkola / Yle

Restauranger, barer och nattklubbar var välbesökta under det första veckoslutet utan restriktioner. Världsläget satte ändå lite sordin på firandet.

– Främst var det fråga om att vara sociala och umgås och träffa sina kompisar på baren efter en lång paus. Många ville dessutom få dansa igen, säger krögaren Aaro Tukiainen-Lindroos.

För hans del började arbetskvällen på cocktailbaren och nattklubben Kliffa & Klubi bli livlig mycket tidigare än väntat på både fredagen och lördagen.

– Vanligtvis börjar vi få fler kunder hit efter klockan tolv, ett på natten – vi är en nattplats – men nu då vi öppnade på eftermiddagen kom folk in och hälsade på och tog en dricka. Folk kom och gick under hela kvällen. Det var positivt att se, säger han.

Med kunderna gick snacket främst kring det roliga att kunna ses igen.

– Det var återseendefeelis vid bardisken med stamkunderna, säger Aaro Tukiainen-Lindroos.

Barmiljö med stolar och bord.
Bildtext Nattlivet kan nu ske utan några som helst restriktioner.
Bild: Mikael Kokkola / Yle

Nattklubben har öppet till klockan fyra på natten. Under veckoslutet uppskattar han att den besöktes av omkring 500 personer.

– Jag hade nog förväntningar på att det kommer bra med folk. I oktober då restriktionerna för en tid lättade var det ändå mera press på och festfeelis. Nu var det lite dämpat, situationen i Europa hade nog en liten påverkan, säger han.

Om inget överraskande händer tror Aaro Tukiainen-Lindroos att restaurangvåren blir ljus i Borgå.

– Jag tror vi nu kommer bra igång, folk är kanske lite försiktiga i början innan de vågar sig ut. Men ju närmare vi kommer sommaren så ökar kunderna hos alla restauranger. Vi kommer att se bra tider så länge vi bara kan hålla öppet.

Skyltar utanför en bar.
Bildtext På Paahtimo är det nu öppet till kl två på natten under veckoslutet.
Bild: Mikael Kokkola/Yle

På Bar & Café Porvoon Paahtimo var veckoslutet laddat.

– Oj,oj vad vi hade väntat, vi och våra kunder hade väntat på den här stunden. Det var nog mycket glädje och glada miner och trevlig samvaro som mötte oss under helgen, säger Linda Pokki.

Fredagen var lite lugnare men på lördagen var det mera folk i farten.

– Efter klockan åtta framåt var det en konstant kö till bardisken och då hade vi ganska långt fullt hus och hade lite problem med att ta in nya kunder, säger hon.

Att kunna fira en lite längre kväll än vad som hittills har varit tillåtet satt alltså fart på nattlivet i Borgå.

– Coronaläget är vad det är. Det är väl väldigt många som på den senaste tiden har varit sjuka. Överlag tror jag att alla ser fram mot våren. Snön smälter och solen skiner, alla är glada och vill komma ut och återgå till det nya normala, säger Linda Pokki.

Citroner i en skål.
Bild: Mikael Kokkola / Yle

Diskussion om artikeln