Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Tero Seppälä jagar fullträff på bekant estnisk bana – för majoriteten av åkarna är Otepää ett oskrivet kort

Från 2022
Uppdaterad 10.03.2022 15:22.
Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte: H sprint, Otepää (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Otepää i Estland står för första gången som värd för världscupen i skidskytte. Quentin Fillon Maillet kan säkra segern i totalcupen. Tero Seppälä har alla chanser att nå pallen. Där dagens dukning i skidskyttevärldscupen.

Kl. 15.25 Skidskytte, sprint herrar

Finland: Tero Seppälä, Heikki Laitinen, Jaakko Ranta

Kommentator: Magnus Eklöv

Otepää ny ort på världscupen

Otepää i Estland står för första gången som värd för världscupen i skidskytte. För många är orten och skidskyttearenan en helt ny bekantskap. På IBU-cupen har Otepää funnits på programmet i några repriser.

Det att väldigt få har erfarenhet av banan och skyttevallen där ger en liten extra krydda till dagens tävling.

I Otepää kan fransmannen Quentin Fillon Maillet säkra segern i totalcupen. I Kontiolax vann han både sprinten och jaktstarten. Samlar han mer poäng i Otepää än Emilien Jacquelin och Sebastian Samuelsson är totalcupen avgjord innan världscupsavslutningen i Oslo.

I torsdagens sprint är Fillon Maillet igen favorit men kommer att utmanas av Tarjei Bø, som är tillbaka igen efter en förkylning.

Martin Ponsiluoma, Sebastian Samuelsson, Emilien Jacquelin, Filip Andersen och Lukas Hofer kan ge Fillon Maillet en match.

Seppäläs chans till en pallplacering

Tero Seppälä har inte ännu lyckats få in fullträffen den här säsongen. Till hans fördel den här gången hör det att han, liksom de övriga i det finska laget, är bekant med banan i Otepää.

Det finska laget har varit här på läger i flera repriser. Farten i spåret räcker till, klarar han av prickfritt skytte är pallplaceringen ytterst nära.

Jaakko Ranta plockade karriärens första världscuppoäng i Kontiolax. För Ranta skulle det gälla att hålla upp den trenden och samtidigt dra med Heikki Laitinen i klubben.

Håll koll på "veteranerna"

De rutinerade åkarna Lukas Hofer, Erik Lesser och Simon Eder har visat starka takter på sistone.

Av de här har Lesser meddelat att karriären är över efter den här säsongen. Troligt är också att Eder och Hofer lägger skidorna på hyllan efter Oslo. De här kan nu tävla avslappnat och utan press.

Hofer och Lesser var uppe på prispallen i Kontiolax och skulle inte vara överraskad om de alla tre var med i kampen om pallplaceringar också i Otepää.

Diskussion om artikeln