Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Norrena & Frantz: Grannar – bussiga bundsförvanter eller nödvändigt ont?

Från 2022
Uppdaterad 13.03.2022 08:06.
En yngre och äldre man står och tittar över ett staket
Bildtext Nu grillar de igen. Ser du vad de har där? Majskolvar! Nå just så.
Bild: ANNA KOLDUNOVA

De finns i vår närhet hela tiden. En del är trevliga, andra griniga, somliga direkt skumma. Våra grannar.

Signaturen J skrev till Relationspodden:

Jag bor i ett stort bostadsbolag och tycker det är svårt att komma fram till hurdan relation jag ska ha med mina grannar. Skall jag försöka vara trevlig i trappuppgången också med hen som bara grymtade senast vi sågs? Hur mycket får man klaga på sina grannar? I bolaget finns en fb-grupp där jag tycker vissa klagomål går över gränsen, så alla vet vilken granne som kritiseras. Har också en bra granne i min trappuppgång som jag fått låna mjöl av då mitt tagit slut.

― J

Hur skulle du beskriva din relation till dina grannar?

Har du grannar som blivit dina vänner? Kan du stå och pladdra i timtal med grannen fast du bara skulle ta ut soporna som hastigast?

Är du kanske själv den där grannen som helst rusar ner för trapporna och hoppas att du inte ska behöva träffa någon på vägen?

Har du råkat ut för en riktigt jobbig granne, som hittar på nya saker att kritisera varje gång ni ses?

Eller har du en neutral relation till dina grannar? Ni nickar artigt när ni ses och känner en stund av samhörighet då ingendera fått sin dagstidning i dag heller.

Låt höra! Grannrelationer kommer att vara i fokus i nästa avsnitt av Norrena & Frantz. Du är alltid anonym när du skriver till oss, ditt svar kan komma att läsas i podden och publicerad här på svenska.yle.fi.

Hur ser din relation till grannarna ut?