Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fillon Maillet går mot seger i totala världscupen efter ny triumf – Seppälä prickfri i sprinten i Otepää

Från 2022
Quentin Fillon Maillet jublar.
Bildtext Quentin Fillon Maillet vann sprinten i Otepää.
Bild: EPA-EFE/KIMMO BRANDT

Mycket talar för att Quentin Fillon Maillet kommer att vinna den totala världscupen den här säsongen. I sprinten i Otepää tog han en ny seger. Tero Seppälä var nära en placering bland de tio bästa.

En ny utmaning väntade för skidskyttarna i dag. För första gången åkte man en världscuptävling i estniska Otepää.

Men en obekant bana påverkade inte utgången i sprinten speciellt mycket. Världscupledaren Quentin Fillon Maillet visade sin styrka då han sköt fullt och tog säsongens åttonde seger.

– Det såg kanske lätt ut men det var det inte. Jag kände mig lugn före loppet och fokuserade bara på min egen insats. Jag är väldigt glad över den här segern, säger en nöjd Fillon Maillet efter sprinten.

Främste konkurrenten Emilien Jaquelin misslyckades i sprinten och det gör att Fillon Maillet nu leder världscupen med över 200 poäng före sin landsman. Fillon Maillet kan säkra totalsegern redan på lördag i masstarten.

Fillon Maillet vann sprinten med 7,2 sekunder före norrmannen Sturla Holm Lægreid. Tysken Benedikt Doll slutade på tredje plats.

Tero Seppälä gjorde en stabil insats i Otepää. Precis som i Ruhpolding för några månader sedan träffade han samtliga tio tavlor. Det blev till slut en elfte plats för finländaren. Upp till tionde plats skiljde sex sekunder.

– Trots prickfritt skytte räckte det inte till mer än en elfte plats för Seppälä i den här högklassiga tävlingen, säger Yle Sportens kommentator Magnus Eklöv.

Jaakko Ranta gjorde också en godkänd insats i sprinten och tog världscuppoäng. Han bommade ett skott i det stående skyttet och slutade på 38:e plats.

Resultat, sprint:

1. Quentin Fillon Maillet FRA 22.27,4 (0)
2. Sturla Holm Lægreid NOR +7,2 (0)
3. Benedikt Doll GER +11,1 (0)
4. Vetle Sjåstad Christiansen NOR +16,3 (0)
5. Roman Rees GER +29,6 (0)
-------------
11. Tero Seppälä FIN +40,6 (0)
38. Jaakko Ranta FIN +1,38,3 (1)
59. Heikki Laitinen FIN +2.18,6 (3)

Diskussion om artikeln