Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ingen trejd för Rasmus Ristolainen – förlänger kontraktet med Philadelphia Flyers: "En viktig del i vårt lag"

Från 2022
Rasmus Ristolainen firar sitt mål mot Buffalo.
Bild: Timothy T. Ludwig-USA TODAY/AOP

Rasmus Ristolainen kommer att spela för Philadelphia Flyers under de fem kommande säsongerna. Finländarens nya kontrakt är värt 5,1 miljoner dollar per säsong. Vi är glada över att ha honom kvar, säger klubbens GM Chuck Fletcher.

Det har funnits en del trejdrykten kring Rasmus Ristolainen den senaste tiden. Backen har ett kontrakt som löper ut i sommar men nu sätter Philadelphia Flyers stopp för alla spekulationer.

Parterna har kommit överens om en kontraktsförlängning. Det nya kontraktet täcker fem säsonger och lönetaksträffen är 5,1 miljoner dollar.

Ristolainen går med på en liten lönesänkning. Hans nuvarande kontrakt är värt 5,4 miljoner dollar per säsong.

– Rasmus är en viktig del i vårt lag och vi är glada över att ha honom kvar under de kommande fem åren. Han vill spela för oss och bidrar med mycket fysik, säger klubbens GM Chuck Fletcher.

Rasmus Ristolainen trejdades till Philadelphia från Buffalo i somras. Den första säsongen i Flyers har varit tung både för finländaren själv och för laget.

Flyers tillhört bottenlagen i östra konferensen och Ristolainen har bara gjort 2+11=13 poäng på 49 matcher i grundserien.

Diskussion om artikeln