Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Anton Levtchi nätade 0,1 sekunder före periodpausen – målet mot Lukko gjorde att han tog ytterligare ett steg mot segern i poängligan

Från 2022
Anton Levtchi jublar.
Bild: Jussi Saarinen / All Over Press

En spelare i Tappara har inte vunnit poängligan i grundserien sedan säsongen 2016–17. Nu jagar Anton Levtchi den titeln. I segern över Lukko stod han för ett mål och gick upp i ensam ledningen i skytteligan.

Tappara och Ilves gör i första hand upp om grundseriesegern i ishockeyligan, och på det personliga planet har Anton Levtchi två tunga titlar inom räckhåll.

Levtchi kan vinna både poängligan och skytteligan i grundserien. Efter Tapparas seger över Lukko i kväll ligger han bäst till för båda utmärkelserna.

Tappara låg under med 1–2 mot Lukko i slutet av andra perioden men vände till en 3–2-ledning. Levtchi gjorde Tapparas ledningsmål i powerplay 0,1 sekunder före den andra periodpausen.

Levtchi har nu gjort 22+33=55 poäng och toppar poängligan med tre pinnar före Petrus Palmu. Levtchis 22 mål gör också att han är i ensam ledning i skytteligan. Han har gjort ett mål mer än Jiri Smejkal och Palmu.

– När man lyckas får man självförtroende. Det är den största orsaken till att det gått bra för mig, säger Levtchi till C More.

Senast en spelare från Tappara vann poängligan i grundserien var säsongen 2016–17. Då var Henrik Haapala bäst före lagkamraten Veli-Matti Savinainen.

Tappara vann till slut kvällens match med 4–2. Veteranen Kristian Kuusela satte det sista målet i tom bur.

– Det var ingen lätt seger men ändå rättvis. Vi gjorde vad som krävdes för tre poäng men det är ändå mycket som kan förbättras, säger Levtchi.

Resultat:

Tappara – Lukko 4–2 (0–1, 3–1, 1–0)
08.54 0–1 Julius Mattila (Pavol Skalicky, Mikko Petman)
20.49 1–1 Waltteri Merelä (Kristian Tanus)
36.06 1–2 Harri Kainulainen (Arttu Ilomäki, Sebastian Repo)
38.23 2–2 Joni Tuulola (Charles Bertrand, Kristian Kuusela)
39.59 3–2 Anton Levtchi (Kristian Tanus, Otto Leskinen) pp
58.48 4–2 Kristian Kuusela (Jukka Peltola, Otto Rauhala)

Diskussion om artikeln