Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Laine skadad i Columbus seger – petad Kapanen fick se landsmannen Puustinen övertyga i NHL-debuten: "Hans entusiasm smittar av sig"

Valtteri Puustisen NHL-uran ensimmäinen tehopiste - Spela upp på Arenan

Columbus slog Minnesota med 3–2 efter straffar men det var inte enbart glada miner hos det vinnande laget. Columbus tappade både Patrik Laine och Jakub Voracek på grund av skador.

Patrik Laines skada inträffade en dryg minut in i förlängningen då han kolliderade med Minnesotas back Jonas Brodin. Det var en knä mot knä-kollision och Laine kunde inte spela vidare.

Finländaren tog sig för sitt vänstra knä då åkte mot avbytarbänken. Efter en kort stund på bänken hjälpte en materialförvaltare Laine ut till omklädningsrummet.

Jakub Voracek åkte också på en knäskada i slutet av den tredje perioden. Han återvände till bänken men spelade inte i förlängningen. Efter matchen kunde Columbus tränare Brad Larsen inte uttala sig om skadorna.

– Vi hoppas bara på det bästa, sa han.

Minnesotas målvakt Kaapo Kähkönen släppte in två puckar och stoppade 26 skott i matchen. I straffläggningen fick han ge sig då Jegor Tjinachov gjorde segermålet för Columbus.

– Tre poäng av fyra på två matcher är helt okej, men naturligtvis ville vi ha full pott. Det gäller bara att blicka framåt, om vi fortsätter spela som vi gjorde i de två sista perioderna så blir det bra, säger Kähkönen.

Lyckad debut för Valtteri Puustinen

Valtteri Puustinen blev den 61:a finländaren som spelade i grundserien den här säsongen. Han fick göra sin NHL-debut då Pittsburgh Penguins ställdes mot Vegas Golden Knights.

22-årige Puustinen gick in i Pittsburghs tredje kedja och tog för sig direkt. Han spelade drygt tio minuter, sköt ett skott på mål, plockade sin första assist i NHL och landade på +2 i plus/minus-protokollet.

Karriärens första poäng kom i början av andra perioden då Puustinen var med i förarbetet vid Jeff Carters 2–0-mål. Pittsburgh vann till slut matchen med 5–2 och Puustinen fick mycket beröm.

– Jag tycker att han gjorde en solid match. Hans entusiasm smittar av sig. Han var väldigt glad över att få spela sin första match, det är fantastiskt att se den glädjen. Han är en fin kille och vi kunde inte vara gladare för hans skull, säger tränaren Mike Sullivan.

– Han jobbar hårt och är väldigt skicklig. Vi har fått se honom göra häftiga saker med pucken på uppvärmningen och på träningar. Det ska bli intressant att se vad han kan bidra med, säger Bryan Rust.

Då Puustinen fick chansen att spela betydde det samtidigt att Kasperi Kapanen förpassades till läktaren. Petningen gjorde att formsvage Kapanen får fortsätta att vänta på karriärens 300:e NHL-match.

– Det här beslutet förändrar på inget sätt hur vi känner om "Kappy". Han är en bra spelare, person och lagkamrat. Vi hoppas att ett annat perspektiv ska gynna honom och bidra till en omstart, säger Sullivan om Kapanen som är inne i en 17 matcher lång måltorka.

Resultat:

Pittsburgh–Vegas 5–2
PIT: Valtteri Puustinen 0+1, +2, 10.14
Columbus–Minnesota 3–2 efter straffar
CBJ: Patrik Laine 0+0, +/-0, 17.00
MIN: Kaapo Kähkönen 26/28 räddningar

NY Islanders–Winnipeg 5–2
WPG: Kristian Vesalainen 0+0, +/-0, 4.56

Vancouver–Washington 3–4 efter förlängning
VAN: Juho Lammikko 0+0, -2, 13.35

Bildkälla: Viaplay

Diskussion om artikeln