Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Yle Sporten sänder: Suvi Minkkinen gör karriärens första masstart

Från 2022
Uppdaterad 12.03.2022 15:21.
Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte: D masstart, Otepää (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Två finländska damåkare kör i masstarten i Otepää. Vad kan Suvi Minkkinen presterar i sin allra första start i disciplinen?

Kl. 16.10 Skidskytte, masstart damer

Finland: Mari Eder, Suvi Minkkinen

Kommentator: Magnus Eklöv

Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte: D masstart, Otepää (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Säkra skyttar mot snabba åkare i damernas masstart

I damernas masstart kommer det att bli en duell mellan säkra skyttar och snabba skidåkare.

I sprinten blev det en hel del bommar för damerna i de växlande vindförhållandena. I masstarten i Otepää kan ett prickfritt skytte föra långt även om du inte är den snabbaste i spåret.

De snabba skidåkarna Julia Simon, Tiril Eckhoff, Elvira Öberg, Justine Braisaz Bouchet och Denise Herrmann får se upp med träffsäkra Vanessa Voigt, Karoline Knotten och Dorothea Wierer. Pangar de här damerna ner tavlorna så får nog de övriga verkligen sätta fart på laggarna.

Marte Olsbu Røiseland och Hanna Öberg skall nog inte heller räknas bort. Båda två kan vara snabba i spåret och dessutom säkra på vallen. Røiseland har ju dessutom totalcupen att kämpa för.

Minkkinen i karriärens första massart

Suvi Minkkinen gjorde en perfekt sprinttävling med prickfritt skytte och en av säsongen bästa prestationer i spåret. Med en likadan insats i karriärens första masstart på världscupnivå så kan hon till och med nå en placering bland de tio främsta.

Mari Eder har kämpar med skyttet och mycket skall nog till om hon i en masstart med fyra skjutstationer skall lyckas hålla sig borta från straffrundan. Klarar hon sig med en bom då räcker farten till att kämpa om till och med en pallplacering.

Diskussion om artikeln